Naslovi

Hari Mata Hari: O svojoj djeci i najgroznijoj godini u životu

Pjevač Hajrudin Varešanović, poznatiji kao Hari Mata Hari, prodao je preko pet miliona albuma u sretna vremena, kada je doživio vrhunac svoje karijere. Sa sjetom se prisjeća starih, dobrih dana kada su za vrijeme turneja po bivšoj Jugoslaviji imali zakazana i po tri nastupa dnevno.

Ne znam ko nema nostalgiju prema lijepim stvarima. Život ide dalje, ali lijepo se živjelo za vrijeme Jugoslavije. Sjećam se da smo imali tri koncerta za jedan dan. Tada smo morali skraćivati koncerte kako bismo stigli sve u jednom danu. Mene su, me ne bi obožavatelji raščupali, izbacili na zadnji prozor auta iza bine i tako smo išli dalje. Sjećam se da smo jedva stizali na sve koncerte i da sam često koncert otvarao s rečenicom: „Izvinite, koliko smo kasnili, toliko ćemo skratiti koncert“ – prisjetio se Hari za Blic, a onda se osvrnuo na to da žali što više vremena nije provodio sa svojom djecom.

Kao otac sam više bio na putu i oni su odrasli mimo mene. Unuke Isaka i Kana doživljavam baš na prvu. Nikoga ne razdvajam i svi su mi isti. Djecu nisam savjetovao, samo sam podržavao njihove želje. Drago mi je da je sve kako treba, užživam sa suprugom Jasminkom. Zadovoljan sam kako su se moja djeca snašla. Hvala Bogu, niko nije povukao pjevanje na mene, ali su svi stručni u svom poslu – iskreno poručuje pjevač.

Hari sa sinom Makom

Prethodna godina svima nam je bila teška i puna izazova. Međutim, ona je posebno bila izazovna za muzičare. Svako od njih oštećen je na svoj način. Hari Mata Hari kaže da za njega ova godina nije bila turbulentna, već radije grozna.

IZVOR: hayat.ba

Komentariši