Naslovi

Za našu djecu: KUD “Mladost” iz Dortmunda obradovao učenike širom BiH

S ponosom i zadovoljstvom najavljujemo veliku humanitarnu akciju za djecu, koju je organizovao KUD “Mladost” iz Dortmunda.

Želimo pružiti osmijeh na lice djeci ovim našim gestom i podstaći i druga udruženja u dijaspori da nam se pridruže u ovoj vrijednoj akciji i pomognemo onoliko koliko možemo. Ovoga puta smo obradovali učenike u jednoj osnovnoj školi u Konjicu sa 52 paketa u kojima se nalazi školski pribor, slatkiši,odjeća, obuća i drugo – kazala je za dobarportal.net predsjednica KUD-a “Mladost”, a ujedno i humana žena koja je pokrenula ovu akciju, uvažena Emina Muratbegović Hamidović.

Potpredsjednik društva, gospodin Said Čomor, odabrao je prvu školu kojoj će uručiti pakete te su uz pomoć roditelja djece, simpatizera i prijatelja ovog društva uspjeli u prvoj donaciji. Velika je pomoć i ostalih koji su pomogli, a to su Ismar i Adnan iz Kaknja koji su obezbijedili prevoz iz Njemačke do Bosne i Hercegovine te poznati pjevač koji je do sada pokazao svoju humanost u velikom broju akcija ovog tipa, Jasmin Burek. Između ostalog, on je također organizovao prevoz iz Kaknja za Konjic. Da bi sve bilo korektno i paketi stigli u prave ruke, svoju nesebičnu pomoć pružio je Konjičanin Uzeir Trešnjo te njegova kćerka Aldina koja nam je dostavila i fotografije.

IZVOR: dobarportal.net

Komentariši