Naslovi

Rialda Karahasanović danas slavi 28. rođendan!

Rialda Karahasanović bosanskohercegovačka je pjevačica, glumica, dizajnerka i od nedavno učesnica Reality programa. Rođena je 12. novembra 1992. godine u Sarajevu.

Rialda je rasla u muzičkoj porodici. Njen otac je poznati muzičar Amir Karahasanović, a njena želja za muzikom rodila se već sa tri godine. Uporedo sa osnovnom školom, ona završava i muzičku školu.

Pored toga što je kćerka frontmena benda Sarr-e-Roma, Rialda je postala popularna 2013. godine nakon svog nastupa u petoj sezoni muzičko-zabavnog showa „Zvijezda možeš biti ti“. U petoj sezoni Rialda je svoje takmičenje završila još u ranoj fazi, ali je odlučila da se nastavi baviti muzikom. Na isto se takmičenje prijavila i sedme sezone kada je pobrala sve simpatije žirija i publike, te došla do samog finala.

Njen prvi singl nosi naziv „Korak do sna“, a za svoju matičnu kuću izabrala je Hayat Produkciju. Rialda za svoju muziku kaže da predstavlja spoj orijenta i savremene muzike, a sebe vidi više kao pop nego kao folk pjevačicu.

2017. godine publici se predstavila na CMC Festivalu u Vodicama, a nakon toga kreće njena dvomjesečna američka turneja sa Tribute bendom.

Rialda je prije muzičke karijere gradila svoju manekensku karijeru. Dokaz da joj je moda ostala velika ljubav jeste 2015. godina kada je dizajnirala sopstvenu liniju kupaćih kostima pod nazivom „Lola“.

Ipak za svoju profesiju izabrala je muziku, a jednu od njenih numera poslušajte u nastavku.

Komentariši