Naslovi

Tropico bend: Od nedavno bend je punoljetan

Tropico bend je prethodnog mjeseca proslavio rođendan. Ovaj rođendan za njih je poseban, jer su od ove godine zvanično punoljetni!

Tropiko bend je muzička pop grupa osnovana u Leskovcu 2002. godine. Bend su osnovali Aleksandar Cvetković i Marko Nedeljković u svom rodnom gradu, te su došli u Beograd da okušaju svoju sreću. Kasnije u grupu dolazi Marija Mitrović, koja godinu poslije odlazi iz benda i započinje svoju solo karijeru. U grupu su došli klavijaturista Predrag Pešić i gitarista Branislav Ignjatić – Bandži. Potpomognuti novim članovima, Tropiko počinje da dobija svoj prepoznatljivi stil. 2003. godine snimili su svoj prvi singl „Daj mi daj“.  Ubrzo bend je počeo da nastupa po klubovima i korača sigurnim koracima ka samom vrhu.

Nakon prvog singla ekipa 2004. godine nastupala je na Zrenjaninskom festivalu gdje su se predstavili numerom „Nemoj tako“. Uslijedilo je učešće na Prvom radijskom festivalu gdje su se izveli numeru „Sedativ“. Na njihovu adresu stigle su samo pozitivne kritike koje su ih motivisale da nastave da rade na prvom albumu.

2006. godine u bend je došao gitarista Aleksandar Ilić Prke, te su izdali svoj prvi album „Jedan al’ vredan“.

2007. godine su na budvanskom festivalu promovisali numeru „Ako preživim da te prebolim“. Osvojili su četvrto mjesto.

2008. godine bend napušta Branislav Ignjatić, a njegovo mjesto zauzima Aleksandar Đorđić. Naredne godine objavili su svoj drugi album pod nazivom „2009“.

2011. godine snimili su album koji nosi, sad već simboličan,  naziv „2011“ na kojem su se izdvojile numere koje i dan danas uživaju popularnost. Riječ je o numerama poput „Vjeruj bratu“, „Zauvijek tvoj“, i „Misliću na tebe“. U spotovima su im se pojavljivale poznate ličnosti (glumci, pjevači, izvođači), a sarađivali su i sa velikim imenima sa muzičke scene.

2013. godine objavili su novi album, a publika je najbolje prihvatila njihove numere „Sve moje zore“ i „Ciao, bella“. Numere su prepjevane bezbroj puta i donijele su slavu čak i drugim, manje poznatim, umjetnicima.

Sada već tradicionalno naziv albuma im nosi godinu u kojoj je izdat. „2015“ album je donio nove hitove. Najveći je „Šta ću tebi ja“ i „Bićeš moja“. Sa Mirzom Šoljaninom odradili su duet „Sarajevo-Beograd“.

I za vrijeme karantina nisu mirovali, već su vrijedno radili na novim numerama. Izolacija je iznjedrila još jedan hit. U pitanju je duet sa Igorom, a numera nosi naziv „Quarantino“.

Komentariši