Naslovi

Halidu Bešliću prisjeo korona-dernek: izlazi mi i na oči i na uši

Burne reakcije javnosti se dugo nisu stišale nakon slavlja u Sarajevu kojem su u jeku epidemije korone prisustvovale brojne javne ličnosti, ne pridržavajući se mjera radi sprečavanja širenja virusa, od ministra Staše Košarca do pjevača Harija Varešanovića i Halida Bešlića.

Uprkos propisanim mjerama, u Sarajevu je prije dva mjeseca održana privatna zabava na kojoj su se našle mnoge javne ličnosti, pa je policija intervenisala, prenosi „Blic“.

Desetak dana unazad nisam poznavao nikoga ko boluje od korone, sad znam nekoliko njih – priča legendarni pjevač Halid Bešlić (66), koga su povratak i jačanje koronavirusa “potjerali” u izolaciju.

Svi njegovi izlasci svode se na odlazak iz kuće u njegov motel i natrag. I s maskom u prodavnicu da kupi sve što unuci požele. Sa suprugom Sejdom prošeta prirodom i pazi da ni s kim ne dođe u kontakt. Korona žurke su, kaže, iza njega.

Ponašam se primjereno, čuvam i sebe i druge, nema više zabava. I ta je bila jedna jedina. Prisjela mi je, izlazi mi i na oči i na uši – iskreno će Halid za 24sata.hr.

Radimo skečeve po kući, smijemo se, pjevamo… Sejda im sprema omiljena jela, a što se kupnje tiče, sad su aktuelna kinder jaja. Skupljaju one igračkice, pa svaki dan kupimo nekoliko jaja. Ma, što god da požele, ja ću im stvoriti – priča Halid.

Kako kaže, šta je, tu je.

Ne možemo riskirati, zdravlje je najvažnije. Svi koncerti su pomjereni do daljnjeg. Iskreno, ne znam do kada. Nemam novih informacija – rekao je Bešlić, koji se nada, baš kao i svi, da će se ova cijela situacija sa širenjem koronavirusa smiriti i da će se život uskoro vratiti u normalno stanje.

Komentariši