Naslovi

Koke uoči finala ZMBT: “Mogao sam biti strožiji, više drzak, ali tražio sam najbolje u takmičarima”

U petak ćemo konačno dobiti novu muzičku zvijezdu.

Devet finalista gledat ćemo ovoga petka u spektakularnom finalu showa „Zvijezda možeš biti ti“. U proteklih nekoliko mjeseci na desetine mladih, neafirmiranih pjevača prošlo je kroz ovo muzičko takmičenje sa željom da se plasiraju što dalje. Nekima je to uspjelo, drugi su ranije završili svoj put do zvijezda.

Ipak, i oni koji su se ranije oprostili od tog takmičenja ponosno govore kako je to za njih bilo jedno veliko iskustvo, te da su učešćem u ZMBT savladali puno toga… još više naučili.

Sve one koji su se takmičili, pa i grupu od njih devet koji su ušli u finale, pomno je pratio naš žiri. U stalnom sastavu stručnog žirija je i Semir Cerić Koke.

Kaže da se raduje finalnom takmičenju ali i tome što je bh. estrada dobila nekoliko kvalitetnih vokala, mladih pjevača, koji će, vjeruje on, brzo pronaći put do publike.

“Kada su me zvali iz Hayata i ponudili mi to „radno mjesto“ odnosno da budem član žirija, odmah sam prihvatio. Od samog početka moja misija je bila da u tim djevojkama i mladićima tražim talenat, a ne neke greške. Smatram da nema potrebe da mladi ljudi – pjevači idu van granica BiH da bi sebi osigurali mjesto na estradi. Zahvaljujući ovakom muzičkom takmičenju itekako su puno toga naučili, spremni da sada u samostalnoj karijeri svemu odgovore.  Iskreno, mogao sam biti puno strožiji. Nisam bio drzak kako su to neki očekivali jer smatram da za takvim ponašanjem u jednom ovakvom takmičenju, nema potrebe. U svima koji su se tu pojavili tražio sam nešto dobro, neki faktor X. Kod nekih sam ga prepoznao, kod drugih ne. Radujem se što ćemo u petak saznati ko je od njih bio najbolji”, kazao je Koke za Hayat.ba.

Komentariši