Naslovi

Emir i Frozen Camels snimili kućnu akustičnu verziju pjesme “Ulica”

Članovi rock benda Emir & Frozen Camels su se igrom slučaja na početku pandemije koronavirusa našli su se na različitim krajevima svijeta. Lider benda Emir Bukovica se zatekao u Sjedinjenim Američkim Državama, u nemogućnosti da se uopće vrati u Evropu.

Ovih dana su EFC članovi zajednički, svako iz svog doma, uživo odsvirali i otpjevali kućnu akustičnu verziju njihove pjesme “Ulica”. Pjesme koja u ova teška vremena za svakoga dobija dodatni smisao, jer govori o tome kako je potpuno jasno koliko smo zaista svi povezani i koliko su ovaj svijet i svaka naša ulica zajednički u svakom smislu te riječi.

– Kao što tekst naše pjesme kaže ‘Nakon svakog mraka će doći svjetlost koju donosi novi dan…’ jer ‘ovo je ulica za tebe , ulica za mene’ nadam se da ćemo konačno nakon ove korone shvatiti koliko smo mali i nemoćni sami i koliko trebamo svi jedni druge da bi dočekali svijetlo na kraju ovog tunela – riječi su autora pjesme “Ulica” Emira Bukovice.

Ovaj nepretenciozni online nastup “smrznutih kamila”, snimljen mobitelima članova benda, u videospot je pretvorio i režirao Jasmin Jatić.

Komentariši