Naslovi

Za ljubitelje elektronske muzike: Electro Acoustic objavio singl „Drive & Chill“

Electro Acoustic je novi muzički brend na bosanskohercegovačkoj muzičkoj sceni koji se žanrovski opredijelio za zapadnjačku umjetničku muziku koja je karakteristična po tehnologijskom manipuliranju akustičnih zvukova. Iza cijelog projekta stoji Arel Češljar, muzički producent Hayat Productiona.

Radeći kao muzički producent, realizirao sam veliki broj kreativnih projekata, ali sam isto tako uočio da je bh. muzičko tržište donekle zatvoreno za elektronsku muziku zbog čega sam odlučio pokrenuti ovaj projekat i pružiti onima koji uživaju u ovoj vrsti muzike nešto drugačije. Tokom svoje karijere, dosta sam vremena posvetio upravo elektronskoj muzici sa fokusom na instrument klavijaturu i smatram da sam tako stakeo jedan dobar osjećaj za ovu muziku koji će pružiti publici elektro muzike nešto originalno i nešto isključivo namijenjeno njima. – izjavio je Arel Češljar.

Naziv prve pjesme Electro Acoustica je „Drive & Chill“ kojim se donekle otkriva koja je primarna funkcija ove pjesme.

Slušanje muzike može imati nevjerovatno opuštajući efekat na naš um i tijela. Budući da muzika može apsorbirati našu pažnju, ona djeluje kao distrakcija i istovremeno pomaže u istraživanju emocija. „Chill“ komponenta vam ukazuje na to da ova pjesma ima skoro meditacijska svojstva, a „drive“ komponenta vam pokazuje da je pjesma idealna za vožnju autom. – ističe Arel Češljar.

Arel Češljar je naglasio da je ova pjesma interesanstna i zbog toga što pored svoje primarne funkcije, može biti iskorištena kao podloga za buduće projekte budući da je idealna za kombinacije sa vokalima iz različitih muzičkih žanrova, ali i za kombinacije sa muzičarima.

Poslušajte pjesmu „Drive & Chill“!

Komentariši