Naslovi

Bosna i Hercegovina nije zaboravljena, niti će biti

U organizaciji bosanskohercegovačkog udruženja KUD “Džerdan”, Sindel Fingen, SR Njemačka, 30.11.2019.godibe, obilježen je Dan državnosti BiH. Veliki broj gostiju iz vjerskog, kulturnog, društvenog i političkog života Bosanaca i Hercegovaca su svojim  dolaskom i nastupima uljepšali proslavu Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Voditeljica programa bila je Dženeta Sirić.

Nakon riječi dobrodošlice i pozdravljanje gostiju, Zerina Loznica je recitirala  pjesmu  “Bošnjak”, pisca, putopisca i pjesnika Safveta-beg Bašagića. Nakon toga prisutnima se obratio i Generalni konzul Bosne i Hercegovine, gos. Began Muhić. U svom obraćanju iznio je  važnost događaja iz 25.11.1943. godine. Također, naglasio je važnost pohađanja škole bosanskog jezika i zatražio aktivno učešće mlađe generacije Bosanaca i Hercegovaca koji žive u SR Njemačkoj.

Gosti su uživali u programu i izvedbama narodnih igara i pjesama iz BiH.

Učesnici u kulturno-zabavnom programu su uz domaćina KUD “Džerdan” Sindelfingen, bili i

KUD “Merak” Ingolstadt,

KUD “Mladost” Dortmund,

KUD “Biseri” Stuttgart

i specijalni gosti iz domovine KUD “Hasan Mujezinović” Cazin.

U muzičkom  dijelu programa nastupio je Jasmin Burek. Bila je to večer koja se neće zaboraviti.

Ovom prilikom organizator i predsjednica KUD “Džerdan”, Zinajda Krak, se želi još jednom zahvaliti svim gostima kao i učesnicama programa, onima koji su pomogli u organizaciji kao i onima koji su izdvojili svoje vrijeme i uljepšali ovu zaista hvale vrijednu manifestaciju.

Današnji susret i obilježavanje Dana državnosti Bosne i Hercegovine dokazuje da iako su naši ljudi izašli iz domovine, Bosna i Hercegovina nije izišla  iz njih.

Sretan Dan državnosti Bosno i Hercegovino.

Komentariši