Naslovi

Kemal Hasić uoči izlaska nove pjesme: “Bit ću vrijedan ove godine – pjevački i autorski”

Naš proslavljeni pjevač Kemal Hasić 12.02. premijerno će predstaviti novu pjesmu interesantnog naziva “Nema dana moja draga”.

Tekst za pjesmu radio je književnik Nijaz Turković i već na prvo slušanje osvojit će ljubitelje muzike. “Želim ovom prilikom da se zahvalim svom prijatelju i dugogodišnjem saradniku Elvisu Bećaru na ovoj divnoj pjesmi, on je autor muzike i aranžmana i glavni krivac za sve”, kazao je Hasić i dodao da je upravo Elvis spojio njega i Nijaza u konačnici.

“Moram da kažem da je ovo njegovo prvo autorsko ostvarenje i jako mi je drago što je baš sa mnom odlučio da radi”. I u novoj pjesmi Kemal je odlučio ostati dosljedan svom preoznatljivom stilu, jer je provjeren i naprosto njegov pečat u karijeri. Na pitanje kakvi su planovi za naredni period, osim što će se raditi na promociji nove pjesme, Hasić je kazao da će u ovom godini biti posebno vrijedan, kako muzički tako i autorski.

“U narednom periodu ide još jedna pjesma čiji autor je Dilvad Felić- Dado opjevali smo moje Sarajevo, bišćanin napisao, a Sarajlija otpjevao i mislim da će biti interesantno…bit ću vrijedan ove godine, imam dosta toga za ponuditi čak i kao autor”, kazao je. Pjesma “Nema dana moja draga” premijerno će biti predstavljena na kanalu Hayat Folk i youtube kanalu Hayat Production i drugim streaming platformama 12.02. u 12:00 sati.