Naslovi

Novi bh. bend Bez dileme objavio singl „Ovisan“

Bosanskohercegovački bend „Bez dileme“ predstavio je videospot za pjesmu „Ovisan“. Riječ je o prvom singlu ovog mladog benda, a sama pjesma kao i videospot, rezultat su višemjesečnog rada, kako bi se, prvi put i na pravi način predstavili bh. javnosti. 

Grupa „Bez dileme“ nastala je početkom 2019. godine, a čine je tri mlada i talentovana pjevača – Adi, Bidži i Dženo. Ranije su nastupali na različitim muzičkim takmičenjima u BiH i regionu, a sklopljena prijateljstva i kompatibilnost glasova rezultirali su i formiranjem grupe.

„Viđali smo se po takmičenjima, ali smo se zvanično upoznali preko zajedničkih prijatelje i odmah smo se počeli družiti. Na jednom od tih druženja počeli smo pjevati i svirati skupa, te shvatili da nam se glasovi super uklapaju i tako smo odlučili i osnovati bend“ istakao je Bidži.

Muzički stručnjaci i kritičari koji su imali priliku čuti singl „Ovisan“ smatraju ga pravim osvježenjem na bh. muzičkom nebu, kojem generalno, u posljednje vrijeme nedostaje mladih pop pjevača i grupa.

„Nadamo se da će se pjesma svidjeti ljudima i da ćemo izazvati pozitivne reakcije“  dodali su Adi i Dženo.

Singl „Ovisan“ se već emituje na TV i radio stanicama širom Bosne i Hercegovine, a ekipa nastavlja raditi na pripremi drugog singla koji bi trebao biti objavljen za nekoliko mjeseci.

Pjesma je izdata za Tempo Digital dok je videospot režirao Sanjin Manov, a dostupna je na zvaničnom YouTube kanalu benda.

Komentariši