Naslovi

HP LIVE: U novom projektu muzičke produkcije prvi gost Šerif Konjević

Posljednjih godina značaj muzike uživo je počeo naglo opadati, a digitalni svijet se počeo nametati kao dominantno mjesto na kojem izvođači, htjeli ono to ili ne, moraju ispoljavati svoje vještine da bi bili konkurentni na novonastalom muzičkom tržištu. Iako publika uživa u muzici uživo, novi trendovi u pristupu muzičkim sadržajima navode navode konzumente da zaboravljaju kako zvuči muzika koja nije sterilna. Ekipa Hayat Productiona je zbog toga pokrenula projekat HP Live u kojem se fokus stavlja na originalan glas, muzičke instrumente i one elemente koji čine jednu svirku uživo. Cilj je podsjetiti publiku kako zvuči jedna live izvedba pjesme i izazvati kod publike one iste intenzivne emocije koje bi osjetili na koncertima na otvorenom umjesto onih koji se javljaju kada slušaju digitalno uređenu muziku.

HP Live je projekat od trostrukog značaja. Prvo, publika će imati priliku slušati pjesme u kojima smo fokus stavili na sve originalne elemente koji učestvuju u kreiranju muzike uživo. Drugo, ovim projektom vraćamo značaj muzičarima koji su se vremenom počeli neopravdno zanemarivati. Treće, ovim projektom pokazujemo izvanredne mogućnosti muzičkog studija Hayat Productiona. – izjavio je Arel Češljar, izvršni producent Hayat Productiona.

Hayat Production kontinuirano radi na tome da obezbijedi publici što više novih sadržaja u kojima će uživati. Jako sam ponosan što uvijek imamo nov i originalan pristup u svakom projektu. Na taj način, iako ne možemo poreći sveprisutnosti digitalizacije, možemo prihvatiti digitalnu eru i dodati joj elemente tradicionalnog. – izjavio je Ahmed Švrakić, direktor Hayat Productiona.

Ekipa Hayat Productiona se odlučila da prvi gost HP Live-a bude neprevaziđeni bh. pjevač Šerif Konjević, a kako će sve to izgledati, imat ćete priliku gledati i slušati ove nedjelje u Wow Hayat Production Show-u koji se emituje na Hayat TV-u od 18:00 h.

Komentariši