Naslovi

Općina Vogošća dobila himnu: „Jedna ljubav, jedna mati“

Započelo je snimanje videospota za pjesmu “Jedna ljubav jedna mati” koja je neka vrsta himne Općine Vogošća. U snimanju je učestvovalo više pjevača među kojima su Halid Bešlić, Ruža Efendić, Al Dino, Faruk Duran, Elmedin Kadrispahić, Armin Muzaferija….

Berina Eminović, Amir Misirlić i Almir Ajanović, autori su teksta pjesme „Jedna ljubav, jedna mati“, a koja bi, u vremenu pred nama, trebala postati himna Općine Vogošća.

Po riječima Almira Ajanovića, vlasnika Produkcije „Tempo“ u čijem studiju je snimljena, radi se o neobičnom projektu u okviru kojeg su dio sebe, i onog što najbolje znaju, utakali vogošćanski pjevači i oni koji su poslovno ili na drugi način vezani za ovu lokalnu zajednicu.

Pjesma je prvi put prezentovana 2018. godine na Svečanoj sjednici Općinskog vijeća Vogošća i na neki način predstavlja himnu ove lokalne zajednice. Ona nosi snažne poruke ljubavi, nade i optimizma i bit će, zasigurno, jedna od melodija koja će brzo ući ne samo u uho vogošćana već i u uho svih drugih koji je budu slušli. Ja sam autor muzike, a sa kolegom Miralemom Mandžukom i koautor aranžmana. Posebnu draž ovoj pjesmi dali su estradni umjetnici koji su je otpjevali. Pored mene to su: Halid Bešlić, Ruža Efendić, Armin Muzaferija, Aldin Kurić-Al Dino, Faruk Duran i Elmedin Kadrispahić – kaže Almir Ajanović.

Ekranizaciju ove pjesme ovih dana započela je RTV Vogošća nakon čega će, kad videospot bude gotov, krenuti njena značajnija prezentacija.

Komentariši