Naslovi

DUM DUM NOVOM PJESMOM PREISPITUJE MODERNU RELIGIJU I DRUŠTVO

„Hoću da znam „ je treći po redu single bosanskohercegovačke grupe DUM DUM  koja je već dobro poznata rock publici u Bosni i Hercegovini.  Muziku i tekst je pisao gitarista i pjevač  banda Jasmin Fajić, a aranžman su zajedno radili Jasmin Fajić i Melis Cakić . Pjesma je nastala kao posljedica  promišljanja o stanju duha na globalnom planu.

 „Živimo u konzumentskom društvu gdje je bitnija forma od sadžaja, gdje je sistem vrijednosti apsolutno izokrenut  i  u vremenu  potpune površnosti i segregacije društva u svakom dijelu planete,  a „dobro“ kao takvo je postalo incident. U ovom trenutku milioni djece plaču samo zato što se svjetske elite igraju šaha ljudskim životima. To je pogrešno. Zato je u samoj pjesmi postavljeno pitanje : „Da li milion suza znači bolje sutra ?!“ – izjavio je Jasmin Fajić. 

„Činjenica je da se čovječanstvo suočava sa vjerovatno najvećom krizom od postanka svijeta.  Ljudi  čine loše stvari i unesrećuju druge ljude pod izgovorom da je u ime Boga, kako god da ga neko zvao. Mišljenja sam da je to pogrešno jer cilj vjere i vjerovanja bi, sa moje tačke gledišta, trebao biti da čovjeka učini boljim, a ne da čini zlo drugima.“ – dodao je Jasmin Fajić.

Bubanj je svirao Jasmin Efendić, bass Melis Cakić, a pjesma je snimana u studiju Hayat Production-a, dok je miks i mastering radjen u studiju „Amadeus“. Video za pjesmu je radio Nedim Šećeragić.

Komentariši