Naslovi

Harmonija Duše: Kada Muzika Spaja Srca i Duše

Dobrodošli u posebnu epizodu emisije “Hayat Production Show”, gdje smo okupili izvanredne goste koji će nas provesti kroz čaroliju muzike i duhovnosti.

U subotu 9.12.2023. godine, nam se pridružuju profesorica gitare Belma Tuzović Mujkić, maestralna u svojoj vještini, profesorica flaute Ana Pokrklić koja svojim tonovima osvaja srca, Gordana Ergić koja je svoje umijeće muziciranja na gitari i svoje vokalne sposobnosti pokazala u pjesmama koje je izvela zajedno sa fra Mirkom Majdandžićem.

Fra Mirko Majdandžić u našu emisiju, osim pjesme, donosi i mudrost, korisne savjete i lijepe poruke s izrekom “Ko pjeva dvaput’ moli”, podsjećajući nas na moć muzike, koja nije samo umjetnost, već i oblik molitve.

Osim toga, potiče nas na razmišljanje o značaju prijateljstva uz riječi: “Kad se šutnjom znaš družiti.”

Ispričao nam je da je samouk i da je gitaru počeo svirati u trećem razredu osnovne škole.

Naši gosti su podjelili svoje iskustvo o tome kako muzika premoštava, spaja granice između umjetnosti, vjere i života. Govorili su koliko je muzika važna i kako može postati poveznica između različitih aspekata našeg postojanja.

Ovo je još jedna emisija “Hayat Production Show” – emisija koja spaja notu po notu, riječ po riječ, stvarajući melodiju koja će odjekivati u našim srcima i dušama.

Budite sa nama 9.12.2023. godine od 20H u programu Hayat TV-a