Naslovi

NesKoH predstavio novu pjesmu “Oči bi ubijale“: Mistični momenti u kojem se svako može pronaći

Neskoh

NesKoH, pop-rock pjevač sa adresom u Francuskoj, do sada je predstavio sjajne numere koje imaju snažne poruke o svijetu, kao mogućem boljem mjestu za život.

Ovog novmebra Neskoh predstavlja i novu pjesmu simboličnog naziva “Oči bi ubijale” za koju je sam radio muziku, tekst i aranžman.

Ovaj izuzetno talentovani izvođač, kazao je da je ideja za pjesmu proistakla iz rečenice koju je sasvim slučajno pročitao i koja je na njega ostavila snažan dojam.

“Ta rečenica- oči bi ubijale mi se dugo vrzmala po glavi, pretvarajući se u ideju sa svakojakim i mnogobrojnim pitanjima, tipa: koliko bi ljudi preživjelo da se stvarno može ubijati pogledom? Šta ustvari mi vidimo?

Da li je to ono što nas interesuje ili možda ipak ono u što vjerujemo? Da li smo mi u našim pogledima na svijet više subjektivni ili možda ipak objektivni”, kazao je Neskoh koji se na apstraktan način pokušao poigrati riječima i vizuelnim ambijentom.

“Volim kada riječi stvaraju neku vrstu mistike, I nadam se da će ta mistika da dođe do uha I oka slušaoca i da će se pronaći u pjesmi i oni koje na svijet gledaju objektivno i oni koji su se na neki način razočarali u ljubav ili voljene!

I to mi je nekako bilo vrlo interesantno za raskopavati, raznim pitanjima”, dodao je.

Osim zanimljivog teksta i ambijenta, ova pjesma ima i zanimljivu simboliku.

“Živimo u vremenu gdje je čovjek već toliko toga stvorio i izmislio što je savršeno.

Smatram da čovjek generalno gubi osjećaj da cijeni ono što ima.

Nevjerovatna je činjenica da sve više imamo, a da opet nekako jedva čekamo da sve uništimo”, mišljenja je Neskoh koji kroz svoje pjesme nastoji probuditi svijest kod publike na vrlo zanimljiv način.

I sam spot pjesme vrlo je duboko povezan sa simbolikom s obzirom da je sniman u objektu iz XV vijeka, je čovjek prepustio zaboravu i svjedočio njegovom uništenju.

Pjesmu i spot “Oči bi ubijale” premijerno možete pogledati u petak, 10.11. u 12 sati na YouTube kanalu Hayat Produkcije i ostalim digitalnim platformama.

Video NESKOH- oči bi ubijale: