Naslovi

Otkazana MTV dodjela nagrada: Nije vrijeme za globalno slavlje, nego je vrijeme žalosti

Otkazana dodjela nagrada

Dodjela MTV evropskih muzičkih nagrada, koja je trebala biti održana u Parizu 5. novembra ove godine, otkazana je zbog sukoba na Bliskom istoku.

Muzički događaj je trebao biti održan 5. novembra u Paris Nord Villepinte centru. Međutim, kako se sukob na Bliskom istoku zaoštrava Paramaount Global je otkazao dodjelu.

“S obzirom na promjenjivost svjetskih događaja, odlučili smo da ne nastavimo s dodjelom MTV evropskih muzičkih nagrada 2023. iz obilja opreza za hiljade zaposlenih, članova ekipe, umjetnika, obožavatelja i partnera koji putuju iz svih krajeva svijeta da prisustvuju showu”, naveli su u saopštenju.

U nastavku su poručili: “MTV EMA je godišnja proslava globalne muzike. Dok gledamo kako se razorni događaji u Izraelu i Gazi nastavljaju odvijati, ovo ne izgleda kao trenutak za globalno slavlje. S hiljadama već izgubljenih života, ovo je trenutak žalosti. Radujemo se što ćemo ponovo ugostiti MTV EMA u novembru 2024. godine”.

Pored tekućeg sukoba između Izraela i Hamasa, Francuska je bila u stanju pripravnosti nakon napada nožem na profesora u srednjoj školi i nekoliko prijetnji bombama na aerodromima širom zemlje. Na Mipcomu, godišnjem međunarodnom TV i filmskom tržištu u Cannesu, sigurnosni protokoli su drastično povećani.

Organizatori dodjele nagrada su ovog utorka objavili kompletan spisak muzičara koji će nastupiti, koji je uključivao nastupe BTS-a, Reneé Rapp, Sabrina Carpenter, Coi Leray, David Guetta, Rema, Kid Laroi, PinkPantheress i drugi.

Izvor: Klix.ba