Naslovi

Jasna Gospić objavila pjesmu “Samoća”

Jasna Gospić objavila pjesmu „Samoća“

Legendarna pjevačica Jasna Gospić, čije hitove “Dođi u pet do pet”, “Voljela bih da si tu”, Sarajevo meni putuje”, “Iluzija” i mnoge druge slušamo i pjevamo decenijama, predstavlja i novu pjesmu “Samoća”, za koju je tekst pisao maestralni Duško Trifunović, veliki književnik, pjesnik, a aranžirao proslavljeni Mirko Šenkoviski – Džeronimo.

Kako Jasna važi za umjetnicu koja u svaku kompoziciju utka nevjerovatnu ljubav i strast, tako ni u ovoj pjesmi nije štedjela emociju, naročito jer i sam tekst govori o samoći kao posebnom osjećaju koji je svakoga od nas zadesio u životu i probudio najdublje snove i želje za promijenom.

Svojom neprolaznom ljepotom i glasom, kroz svoju muziku, Jasna i danas podsjeća ne neka ljepša vremena i kao da oživljava davno zakopana sjećanja na vrijeme kada je ljubav bila najvažnije mjerilo uspjeha.

Osim nove pjesme, Jasna nakon dugo vremena najavljuje i koncert u rodnom Sarajevu, o kojem je opjevala i jedan od najljepših dueta na ovim prostorima “Sarajevo meni putuje” zajedno sa Željkom Samardžićem.

”Jako sam zadovoljna i sretna što ću u svoj repertoar uvrstiti ovu divnu pjesmu.Svaka pjesma ima svoje vrijeme a ova je čekala mene. Uspomena na Duška i moj prvi nastup ne blijedi. Žao mi je da se dugo nismo vidjeli i da nas je napustio prije nego što sam mu rekla: “Hvala ti Duško”, kaže Jasna Gospić.

Jasna je snimila i spot u režiji Dalibora Mrdića.

Novu pjesmu i spot „Samoća“ možete poslušati i pogledati na sljedecem YOUTUBE linku: