Naslovi

Hanka Paldum ne miruje: Pakuje kofere za Njemačku i Hrvatsku

Hanka Paldum

Nakon što je ovoga ljeta održala sjajan koncert u svom Sarajevu, na zatvaranju Baščaršijskih noći, kraljica sevdaha Hanka Paldum nastavlja s novim koncertima u septembru.

Tako će 16. septembra sa svojim orkestrom kojeg predvodi Samir Hodžić održati koncert u Njemačkoj, u gradu Neuburg an der Donau, gdje će nastupiti u popularnom ugostiteljskom objektu “Haus am See Joshofen” i prirediti večer sevdaha i narodne muzike.

Tradicionalna manifestacija

Nakon koncerta u Njemačkoj, Hanku očekuje koncert u Hrvatskoj, 30. septembra, na tradicionalnoj manifestaciji Dani Miholja, kada svoj dan slavi Općina Sračinec, nedaleko od grada Varaždina.

Ova je manifestacija poznata po sjajnim koncertnim programima, a ove su godine organizatori na čelu s načelnikom općine Božidarom Novoselcom, odlučili na svoju manifestaciju poznati Hanku Paldum. Kako je i sam načelnik općine naglasio, bila im je dugogodišnja želja da im Hanka dođe, a ove im se godine napokon želja i ostvaruje.

Očekujem divnu i brojnu publiku

– Rado sam se odazvala na manifestaciju koja je u varaždinskom kraju omiljena i poznata po dobrim koncertima. Svi moji koncerti u Hrvatskoj su uvijek jako dobro posjećeni pa tako i ovdje očekujem divnu i brojnu publiku – komentirala je nadolazeći nastup Hanka, koju do kraja godine očekuje još koncertnih termina u Hrvatskoj.  

Izvor: AVAZ BA