Naslovi

Drumelody predstavio spot za pjesmu “Midnight”

Drumelody predstavio spot za pjesmu "Midnight"

Najnoviji videospot grupe dRUMELODY pod nazivom “Midnight” koji nosi muzički potpis svestranog bosanskohercegovačkog umjetnika Berina Tuzlića, predstavlja priču o dinamičnoj interakciji ljudi, klubova i alternativne elektronske muzike koja doprinosi mnogo pozitivnijem utjecaju od šunda kojim smo preplavljeni i koji naprosto zaglupljuje ljude.

Spot je snimljen ove godine u klubu David Lynch u Kanu (Francuska). Režiju i montažu potpisuje nagrađivani bosanskohercegovački filmski reditelj Ado Hasanović koji je, zajedno sa fotografom Leonardom Kurtzom, učestvovao u snimanju spota u kojem se pojavljuju italijanske glumice Sara Dellagiacoma i Giulia Ramires, te fotograf Leonardo Kurtz.

dRUMELODY je projekat poznatog bh. umjetnika Berina Tuzlića i spoj je više umjetničkih izražaja – elektronike, bubnjeva, stripa i videa – koji podjednako bude njegov interes. U svom umjetničkom izričaju, Berin spaja moderno i praktično, a u isto vrijeme umjetnošću izražava svoj kritički stav prema aktuelnim društvenim zbivanjima. Nastupa širom svijeta, pa je njegova naredna destinacija Brazil.

Naveo je da pjesma govori o interakciji ljudi, klubova i alternativne elektronske muzike koja doprinosi mnogo pozitivnijem utjecaju od šunda koji je zavladao i zaglupio ljude sa svojim saveznicima nekulture.

U spotu se pojavljuju italijanske glumice Sara Dellagiacoma, Giulia Ramires i fotograf Leonardo Kurtz.

Spot je sniman u Cannesu u noćnom klubu David Lynch. Direktor fotografije je Leonardo Kurtz, a za snimanje je bio zadužen i Ado Hasanović.

Izvor:

urbanmagazin

KLIX.BA