Naslovi

Crvena jabuka svojim nastupom učinila Konjičko ljeto i Dane dijaspore nezaboravnim

Crvena jabuka svojim nastupom učinila Konjičko ljeto i Dane dijaspore nezaboravnim

Narodni univerzitet je sinoć sponzorisao koncert grupe Crvena Jabuka u srcu Konjica, čiji je domaćin bio Grad Konjic.

Manifestacija, koja je bila dio obilježavanja Dana dijaspore i ljetnog festivala “Konjic u srcu Bosne i Hercegovine”, izazvala je veliku pažnju mještana Konjica i posjetitelja koji su cijenili muziku Crvene Jabuke, čiji su članovi vrijedno radili da naprave pozitivnu atmosferu za Konjic.

“Čestitke Gradu Konjicu i ekipi Konjičkog ljeta na organizaciji, a publici hvala za ovu ljepotu večeras u ovom gradu u kojem smo nastupali davne 1988.godine. Svi smo uživali i to je ono najbitnije”, kazao je Dražen Žerić Žera, koji je izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da mladi poklanjaju pažnju muzici kakvu izvodi Crvena jabuka.

“Pravi izbor benda sa vanvremenskim hitovima. Koncert je bio odličan, atmosfera koja je vladala u gradu je nešto predivno i sretan sam da imamo ovakve događaje u kojima mogu svi da se zabave”, kazao je Tarik Balić, koji je sa velikom pažnjom pratio koncert.

“Odgajani smo na ovoj muzici, a slušanje najboljih pjesama Crvene Jabuke pomoglo nam je da se prisjetimo nekih od naših sretnih uspomena iz djetinjstva. Dobro smo se proveli i iščekujemo predstojeće koncerte”, rekla je mještanka Konjica Irma Kurtić.

U okviru Konjičkog ljeta i Dana dijaspore u Konjicu 18. avgusta na platou kod Srednje škole gdje je održana manifestacija Crvena jabuka održat će se koncert Konjičana Berina Buturovića.