Naslovi

Nastupom Zdravka Čolića na travničkom stadionu Pirota sinoć završena manifestacija “Dani dijaspore”

Nastupom Zdravka Čolića na travničkom stadionu Pirota sinoć završena manifestacija "Dani dijaspore"

Sjajnim nastupom proslavljenog Zdravka Čolića na travničkom stadionu Pirota sinoć je završena druga kulturno-zabavno-privredna manifestacija Dani dijaspore.

Prema riječima turista, kultni Čola na stadionu Pirota u Travniku opravdao je njihova očekivanja. Pjesme koje su izvedene tokom manifestacije, koja je trajala oko tri sata, pjevale su se uglas, a kada je izvedena pjesma “Stanica podlugovi” sa stihom “Čekao za Travnik vezu”, prolomio se aplauz. Brojni stanovnici Travnika iz dijaspore, kao i pojedinci iz drugih bh. naroda, došli su u Travnik kako bi uživali u predstavi i prisustvovali događaju.

Prema riječima Aldijane Dizdar, glasnogovornice Općine Travnik, Zdravko Čolić je na kraju “pozdravio” travnički priključak i privukao oko 10.000 gledalaca na stadion Pirota. “Koncert Zdravka Čolića u Travniku se s velikim nestrpljenjem iščekivao, veliko interesovanje za domaće, tako i iz zemalja okruženja uz snažnu emociju koja je sinoć vladala Pirotom, ali i u cijelom gradu nam je zapravo potvrdila da su ispunjena sva očekivanja”, kazala je Dizdar.

Slika može predstavljati rasvjeta, govornik i gomila

Naglasila je da je Travnik tokom cijele sedmice bio naglašen manifestacijom Dani dijaspore, koja je uz niz kulturnih i rekreativnih sadržaja bila fokusirana na susrete mogućih investitora i državnih službenika i domaćih privrednika. Komercijalni susreti koji su okupili više od 30 privrednika sa raznih kontinenata, uključujući Zapadnu Evropu, Australiju, Ujedinjene Arapske Emirate i Oman, prema riječima načelnika Općine Travnik Kenana Dautovića, bili su najznačajniji događaji manifestacije.

“Zadovoljstvo nam je kazati da smo kao lokalna zajednica zaista prepoznati kao neko ko nastoji da se priča o povezivanju sa dijasporom uozbilji na svim mogućim nivoima. Ono što nas posebno zanima jesu investicije i u tom smislu smo kao općinska administracija tokom cijele prošle godine radili na tome da stvorimo što je moguće bolje uvjete, prije svega na pripremanju radnog – poslovne zone gdje će se ponuditi i mogućnosti investiranja”, poručio je Dautović.

Slika može predstavljati 10 osoba i ljudi plešu

Osim toga, spomenuo je pokretanje web platforme travnikinvest.ba na kojoj će svi privrednici, uključujući i one u dijaspori, moći pristupiti svim relevantnim informacijama na lokalnom i engleskom jeziku o tome šta Travnik nudi i kako tamo najbolje investirati.

“Da smo na pravom putu pokazao je i USAID sa kojima sarađujemo na projektu u naredne četiri godine, gdje će se poticati investicije u općini Travnik”, kazao je Dautović.

Organizatori su kazali da su primarni skupovi dijaspore u Travniku, održani završne godine, donijeli sjajne uvodne korake, što je ove godine potvrđeno raznovrsnijim posjetama svim društvenim i zabavnim prilikama, kao i finansijskim druženjima, čija je poenta , kako su istakli, je izgraditi nekoliko neiskorištenih mostova kroz predstavljanje spekulativnih otvora unutar nacije rođenja za sve one koji su iz različitih razloga bili primorani da odu od Bosne i Hercegovine.

Dautović je u zaključku zaključio da je proslava priređena nevjerovatnim koncertom Zdravka Čolića, za koji se može reći da su Dani dijaspore u Travniku pod nazivom „Doprinesi Travniku, doprinesi budućnosti“ efektivno završeni koje su od sada započeli aranžmani za narednu godinu .

Slika može predstavljati 10 osoba i govornik

Izvor: klix.ba