Naslovi

ALMA ČARDŽIĆ NEKADA JE ŽARILA I PALILA ESTRADOM: Danas živi na selu i nije odustala od muzike

ALMA ČARDŽIĆ NEKADA JE ŽARILA I PALILA ESTRADOM: Danas živi na selu i nije odustala od muzike

Bh. pjevačica Alma Čardžić popularnost je stekla eurovizijskim nastupima za Bosnu i Hercegovinu 1994. i 1997. godine, a pamtimo je i po velikim hitovima „Plavo oko“, „Malo po malo“ i „Dva dana“.

Od njene muzičke karijere najviše je odvojila bolest.  

– Imala sam nekoliko teških godina. Mnogo sam radila, veliki sam radoholik, nikad nisam znala da se odmaram, čak i kad imam slobodnog vremena, nalazim način kako da se zanimam s nečim. Trebao mi je odmor. Željela sam napraviti predah, izaći iz muzičke arene i sa strane, iz publike, promatrati šta se dešava na sceni. Međutim, godine rada ispostave račun. 2010. godine mi je dijagnosticirana masivna plućna embolija i doktori su bili iznenađeni da sam, nakon što su vidjeli nalaze, uopće ostala živa. Nasreću, nakon mjesec provedenih na liječenju na klinici u Podhrastovima, izašla sam oporavljena – kazala je intervju za jedan bh. medij.

Već nekoliko godina živi daleko od očiju javnosti. Svoje vrijeme provodi u Hercegovini, u jednom malom mjestu Salakovac. Na mjestu gdje je nekad bila rodna kuća njenog oca, Alma je izgradila novu koju je pretvorila u svoj topli dom.

Iako Alma Čardžić nije zvaničo završila sa svojom muzičkom karijerom, najavila je da će sve buduće projekte raditi onoliko koliko bude uživala. Muziku ne posmatra kao biznis, već kao svoju veliku ljubav.

Izvor