Naslovi

Za “Zabranjeno pušenje” granice ne postoje: Ovog ljeta nastupaju širom regije

Zabranjeno pušenje i ovog ljeta ruši granice

Da za Zabranjeno pušenje granice ne postoje najbolji dokaz je to što će sljedeća dva vikenda u njihovim sjajnim, žestokim rokenrol koncertima moći uživati publika u četiri države.

Naime, Pušenje ovog petka, 21.7. nastupa u Srbiji na Wind Rock Festu u Vršcu, već u subotu 22.7. sviraju u Hrvatskoj, u Valpovu na Rock’a’Raj Festu, a sljedeće sedmice vidjet će ih i čuti prvo fanovi u Sarajevu, gdje će u četvrtak, 27.7. prirediti koncert na platou ispred Skenderije, a potom u subotu 29.7. i u Sloveniji, u Ilirskoj Bistrici, na festivalu Shod na Baču.

“Igre bez granica su počele, očekujemo da zajedno s publikom pobijedimo, i naravno, da se dobro zabavimo”, kaže Sejo Sexon i najavljuje da će Zabranjeno pušenje na koncertima izvoditi dobro poznate hitove iz svoje 40 godina duge i plodne karijere, ali i pjesme s posljednjeg dvostrukog studijskog albuma “Karamba!”, koje su već stekle kultni status među njihovim fanovima.

Zabranjeno pušenje nakon Ilirske Bistrice očekuje nastavak intenzivnog koncertnog ljeta, a evo gdje se sve u sljedećem periodu može pogledati njihov nastup:

  1. august – Baćina – Ribarska večer
  2. august – Brna – Korčula (HR) – Jadranova noć – Istruga
  3. august – Tešanj (BiH)
  1. august – Bosanska Krupa – Jezerski (BiH) – Moto skup MK Castrum Hiesera

15 august – Nova Bukovica (HR) Dan općine (Mexico)

19 august – Daruvar (HR) – Daruvar Rock City

  1. august- Gradačac (BiH)
  2. august – Kaptol (HR) – Utvrda Stari Grad
  3. septembar – Travnik (BiH) – Street food & Ćevap Fest Travnik
  1. septembar – Sisak (HR) – Festival piva Sisak
  2. novembar – Beč (A) – Replugged