Naslovi

Dubioza Kolektiv i Duško Kuliš: Snimili video ‘Zabranjeni narodnjak’ i pozvali na koncert u Puli

Dubioza Kolektiv

U susret koncertu Dubioza je snimila prigodni video uz pomoć Duška Kuliša čiji nastup u Puli je nedavno zabranjen.

Prvo 2015., pa 2019., a sad i 2023. Dubioza Kolektiv, svaka četiri ljeta kreće u pohod na Arenu.

Jedan od najpopularnijih bosanskohercegovačkih bendova Dubioza kolektiv nastupit će u pulskoj Areni u nedjelju, 13. augusta ove godine.

U Puli bit će koncertno predstavljanje aktualnog studijskog albuma Agrikultura, ali i vožnja kroz dva desetljeća, izuzetan repertoar koji uključuje velik hitove kao što su “Kažu“, “Himna generacije“, “Kokuz“, “No Escape (From Balkans)“, “Volio BiH“, “U.S.A.“, “Firma Illegal“, “Walter“, “Brijuni“, “Rijaliti“ i mnoge druge.

Na svojoj Facebook sjajni momci iz Dubioze kolektiv objavili su snimak uz pomoć muzičara Duška Kuliša.

Duško Kuliš na melodiju svog hita Suzo, moja Suzana poziva na koncert.

“Neke priče samo kruže, ‘ko to svira u Areni? Kažu da svi narodnjaci u Puli su zabranjeni. Ne pitaj me kol'ko košta, eurima kartu plaćaš, a kada u sevdah padneš, ti na bis ćeš da ih vraćaš. Puležani, Puležanke, volite l’ narodnjake? U Areni Dubioza sviraće… Puležani, Puležanke, brzo karte kupite, valjda neće i ovaj da zabrane”, zapjevao je Kuliš uz pratnju Dubioze.

Objava je na društvenim mrežama izazvala brojne reakcije, a da li će Duško Kuliš nastupiti uz Dubiozu ostaje da vidimo.

Podsjetimo, gradonačelnik Pule Filip Zoričić zabranio je koncert Duška Kuliša, Dragana Kojića, Ane Bekute i Zorane Mićanović koji se trebao održati 25. marta u pulskom Domu sportova jer nije zadovoljan vrstom muzike koja se tamo trebala svirati.

Pogledajte kako “zabranjeni” narodnjak poziva na koncert Dubioze.