Naslovi

Ramazan u Mostaru: Mjesec milosti, oprosta i nade

Ramazan u Mostaru

Ramazan u Mostaru: Mjesec milosti, oprosta i nade

U okviru manifestacije “Ramazan u Mostaru”, sinoć je u prepunoj sali Narodnom pozorištu Mostar upriličena “Večer sevdaha” u izvedbi Narodnog orkestra Mostar, te među okupljenom publikom probudila posebno raspoloženje.

Narodni orkestar Mostar okuplja muzičare i pjevače Mostara s ciljem očuvanja i njegovanja tradicionalne narodne muzike posebno sevdalinke, a koliko je njihovo djelovanje značajno najbolje su pokazali večerašnjim koncertom u Mostaru.

Uz poznate i priznate mostarske muzičare pjevači Narodnog orkestra su Adnan Jakupović, Salem Sihirlić, Anel Čorda, Dino Memić i Hamza Šantić su među mostarsku publiku unijeli posebnu atmosferu i mnogi su dobro poznate stihove sevdalinki s muzičarima uglas pjevali.

Pogledajte kako je to izgledalo:

Organizatori manifestacije “Ramazan u Mostaru” su s Grad Mostar i Centar za kulturu u saradnji sa Medžlisom Islamske zajednice i Bošnjačkom zajednicom kulture “Preporod”, te Kulturnim centrom Mostar- Sjever i Domom kulture Blagaj.

Kako su naglasili u više navrata, cilj manifestacije je promocija kulturoloških vrijednosti Bošnjaka u Mostaru, te kroz prijateljske susrete i druženja, predstavljanje kulturnih i vjerskih vrijednosti dobronamjernim ljudima u zemlji i svijetu.

Jednomjesečna Manifestaciju koja će okupiti brojne umjetnike uz svih sfera djelovanja, među kojima je neizostavna duhovna i svjetovna muzika,u najvećem gradu na Neretvi se održava od 23. marta do 21.aprila, kad će svečano će biti zatvorena bajramskim koncertom Enesa Begovića uz vrhunske muzičara na stadionu Sjeverni logor, gdje će svim posjetiocima ulaz biti besplatan.

Možda vas zanima:DINO MEMIĆ – Njeguje tradicionalnu muziku Bosne i Hercegovine