Naslovi

Nihad Alibegović pjesmom pomogao stradalom mladiću Edinu

Nihad Alibegović u Bugojnu

Nihad Alibegović pjesmom pomogao stradalom mladiću Edinu

Nihad Alibegović je u bugojanskoj hali sa svojim bendom održao koncert u organizaciji društva “Đerđef”. Svi oni koji su bili sudionici ove muzičke zabave vele, da je to bio vrhunski ugođaj. A, Nihad pjevao, iz duše i srca svaku numeru. Beskrajno bio zahvalan Bugojancima, kao i publici koja je došla iz Livna, Vakufa, Travnika…

Sav prihod od kupljenih ulaznica otišao je za Edina Kaltaza, sedamnaestogodišnjaka koji je pao sa motora i zadobio teške povrede.

Organizacija “Đerđef” na čelu sa gospođom Šidom, se potrudila da sve prođe bez propusta. Nihad se odrekao svih zakazanih, privatnih i poslovnih obaveza, kako bi održao ovaj nastup. Ništa nije pitao i svesrdno dao svoj doprinos.

Momak je iz Voljica, mog rodnog mjesta. Poznajem Edinovog oca. Baš me taj slučaj potresao. Ti motori su kao danas “in”. Ne volim tog dvotočkaša. Česte su nesreće sa njima, na žalost mišljenja je Nihad pa se osvrnuo na koncert.

Nihad Alibegović

Presretan sam što se velika suma novca prikupila. Ničiji trud nije bio uzaludan. Nadam se da će biti uz Božiju pomoć, nastradalom djetetu od koristi – rekao je vidno ganut.

No, scenom je vladao, animirao maestralno prisutne, a atmosferu doveo do usijanja.

Možda vas zanima: