Naslovi

PODGORICA: Al Dino podario publici u KIC-u emocije kroz pjesmu

Al Dino

PODGORICA: Al Dino podario publici u KIC-u emocije kroz pjesmu

Bosanskohercegovački kantautor Al Dino sinoćnjim je nastupom razgalio publiku u KIC-u ,,Budo Tomović” u Podgorici.
Pjevala je, baš kao i on, iz srca i duše, a tako se i smijala na dogodovštine iz karijere, života i rada u dijaspori koje je pričao.
Da prva ljubav zaborava nema, vidjelo se kroz džez aranžmane i bas gitaru koju je Al Dino sinoć svirao.
– Dragi Podgoričani, drage Podgoričanke. Ništa se nije promijenilo u mom životu, i dalje sviram i pjevam. Hvala vam na ovom divnom aplauzu. Ja ću večeras svirati svoj prvi instrument. Nekad sam bio basista. Od 29. godine to mi je bila opsesija. Pisao sam neke pjesme i mislio sam da nisu dovoljno dobre i onda jednog dana kaže meni čovjek ,,Bolje ti je biti najgori pjevač nego najbolji basista”. Stvarno je to tako. Kad sam bio basista, sve lijepo, voliš to, imaš za deset ćevapa, ali za onih 15 teško. Onda sam ja tako propjevao, a bas je ostao moja ljubav – rekao je Al Dino. najavivši da će ovo biti njegov sjed-ap, nikako stend-ap, jer sjedi, a ne stoji.

Koncert je počeo pjesmom ,,koja se sviđa samo mojoj mami, ja sam znao da neće biti hit “, a to je ,,Trag u snijegu”. Nastavio je sa ,,Kad me bebo ne voliš” i ,,Na ruci sat”.
Publika je s njim pjevala ,,Čaršiju”, ,,Koprivu”, ,,Tu sam ja”, a u jednom trenutku i ,,Se bastasse una canzone” Erosa Ramacotija.
– ,,Kreni” je Džej htio da mu je dam, ali ja nisam nešto i sad mi je žao zbog toga – rekao je Al Dino.

Dodao je kasnije da mu je veoma draga i pjesma koju je komponovao, ali je nije snimio. Riječ je bila o numeri ,,Mojoj majci” koju je otjevala Hanka Paldum.

Bend i on su na najbolji način pokazali od čega su svirački sazdani instrumentalnim dijelom u pjesmi ,,Čudna jada od Mostara grada”.
– Pitaju mene ,,Al Dino, da li su Vaše pjesme autobiografske?” A imam 75 pjesama gdje me žena ostavila. Nisu, ne dao Bog – opet je nasmijao publiku i zapjevao ,,Sve će ovo jednom proći”.

Video sa koncerta!


Pričao je i o Amerikancu koji je obilazio Bosnu kako bi pisao o njoj.
– Vratio se u Ameriku i piše kako je u Bosni mu bilo. Obilazio, družio se s rajom i piše tamo ,,Oni su tako nekakav interesantan narod, ništa ne rade, po cijeli dan sjede ispred kafića i piju kafu, a stalno spominju neki čaj koji nikad ne piju. Taj se čaj zove J… ga ti. Ti (Tea) je na engleskom čaj – nasmijao je ovim prisjećanjem publiku.

Nakon nešto više od dva sata vrijeme je došlo da se koncert završi.
Dio publike sam je zapjevao, uz držanje ritma rukama, ,,I sad me po tebi poznaju”. Ova želja odmah im je bila uslišena, pa je njome i završen nastup.
– Nadam se da vam je bilo lijepo, da ste se lijepo opustili. Nisam vas, nadam se, upeglao sa pričom. Meni je drago da vidim osmijehe, pošto su moje pjesme tužne – kazao je Al Dino.

Možda vas zanima:

Grupa Regina na Dan zaljubljenih objavili novi singl!