Naslovi

Španjolka Laura Marin otpjevala “Bosnom behar probeharao”

Laura Marin

Španjolka Laura Marin otpjevala “Bosnom behar probeharao”!

Vođena ljubavlju prema našoj muzici, odlučila je da sa četrnaest godina nauči naš jezik.

Mlada Španjolka Laura Marin od malih nogu zadivljena je Balkanom, a već više od pet godina na društvenim mrežama izvodi pjesme s našeg prostora.

Prvi put je čula balkansku muziku kada je imala devet godina i u istu se odmah zaljubila. Vođena ljubavlju prema našoj muzici, odlučila je da sa četrnaest godina nauči naš jezik. 

Nedavno je otpjevala pjesmu “Bosnom behar probeharao”, čime je oduševila svoje pratitelje. Iako nije išla u muzičku školu, od malih nogu pjeva i svira gitaru.

Sada već odlično govori naš jezik, a već nekoliko godina na TikToku objavljuje snimke izvođenja pjesama sa našeg područja. Najdraža joj je pjevačica Lepa Brena, a često izvodi pjesme Dine Merlina, Zdravka Čolića, Halida Bešlića. Također, se iskušala i u izvođenju sevdalinki.

Još uvijek nije imala priliku posjetiti niti jednu zemlju sa Balkana, ali istakla je da ima veliku želju upoznati sve, od Vardara pa do Triglava. 
Laura ima 19 godina i živi u Galiciji, a mnogi žele da joj se ispuni želja te da doputuje na prostor koji mnogo voli i o kojem toliko zna.

Možda vas zanima:

Senidah pokazala tijelo..