Naslovi

GRUPA JUTRO predstavlja singl prvijenac “Nada”

Grupa Jutro

Grupa Jutro pop-rock je sastav nastao u okviru Muzičke Radionice „Neki novi klinci“. U „Pop rock školu Sarajevo“ dolaze u okviru projekta „Bendovi zovu 033“ i funkcionisali su kao cover bend ex-you rock-a. Mentor grupe Jutro je Ismet Nuno Arnautalić, osnivač grupe istoimenog naziva koja je davne 1973. godine promijenila naziv benda u „Bijelo Dugme“ i postala najpoznatiji bend s naših prostora.

Nada“ prvi je u nizu singlova koje će bend predstaviti kao uvod u njihovo prvo službeno studijsko izdanje za diskografsku kuću Hayat Production. Autor teksta i muzike je Ensar Zahirović, a za aranžman je zaslužan Mugdim Dino Olovčić. Sve je snimano u studiju Hayat Produkcije, na čelu sa muzičkim producentom Arelom Češljarom.

Zaista mi je bila velika čast i zadovoljstvo raditi na ovom projektu sa veoma dragim ljudima. Prije svega zahvalio bih se Arelu Češljaru na vrhunskoj produkciji, Dini Olovčiću na sjajnom aranžmanu, a naročito Mimi Zukan i Pop-rock školi Sarajevo bez kojih ovo ne bi bilo moguće – rekao je Emin Čosić, član grupe Jutro.

Nada kao jedno od temeljnih ljudskih iskustava prati život svakog čovjeka i svakog ljudskog naraštaja. Oduvijek je bila egzistencijalni predmet razmišljanja, a prva spoznaja koja je ugrađena u pojam nade jeste činjenica da je ona ljudski čin. Samo čovjek se nada i ni jedno drugo stvorenje.

Sa svakom novom godinom čovjek se, zahvaljujući iskustvu, uči lakše nositi s problemima, ali isto tako jačati nadu koja otvara širinu pogleda u životu – onu širinu koja umanjuje strah i odaje osjećaj sigurnosti. Ljudsko biće ne može živjeti bez nade i svi mi imamo svoju „Nadu“ – istakla je Adila Džindo.

Svojim singlom ekipa je željela da vrati omladinu i nove generacije na put rock'n'rolla. Jesu li u tome uspjeli, saznajte klikom na link!