Naslovi

Muhammed Karaosman i singl “Svoj”

Muhammed Karaosman, publici poznatiji pod pseudonimom Alpaka, već dugi niz godina živi i radi u Švedskoj. U muzici je od svoje jedanaeste godine, završio je muzički školu, te svira bas i električnu gitaru.

Muzika je odigrala veliku ulogu u mom životu, jer, kada su se moji vršnjaci igrali, ja sam vježbao, svirao i pjevao i već tada sam sebi zacrtao cilj – rekao je Karaosman.

Međutim, baš kada je njegova karijera krenula ulaznom putanjom, on se povukao sa estrade. Nakon pauze od čak 13 godina, na scenu se vratio sa singlom “Svoj” na kojem je radio Eldin Huseinbegović. Eldin potpisuje tekst, muziku i aranžman kojem je Muhammed opisao svoju životnu priču. Upravo tako je i nastala pjesma, prepuna emocija i dobrih vibracija.

Za svoju izdavačku kuću izabrao je Hayat Produkciju.

Sretan sam i ponosan na sve što sam do sada napravio, a posebno sam sretan zbog saradnje sa Hayat Produkcijom. Potpuno je drugačije kada moraš “plivati” sam od toga kada uz sebe imaš uspješan tim ljudi i produkcijsku kuću. Hvala Bogu, ja sam na jedan određen način svoju priču zaokružio. Imam vrhunske saradnike, a sada i izdavača. Smatram to nagradom od Boga jer sam se odvažio i skupio hrabrosti da svjesno izaberem ovaj teži, ali svakako čistiji i ljepši put. Stoga, uz Božju pomoć sebe vidim na malo čistijim pozornicama, a da sam na pravom putu ka tome svjedoči ogromna podrška iz Srbije i Crne Gore, koju zaista nisam očekivao – kaže Muhammed.

Za singl “Svoj” upriličen je i adekvatan spot čiju režiju potpisuje Edin Hodžić, EDM Production, a vi ga možete poslušati u nastavku.