Naslovi

[PREMIJERNO] Nedim Bašić predstavlja singl “Zauvijek”

[PREMIJERNO] Nedim Bašić predstavlja singl "Zauvijek"

Pjesma “Zauvijek” drugi je singl Nedima Bašića. Nastala je iz dugogodišnje profesionalne saradnje sa kolegom iz hora opere Narodnog pozorišta, Alenom Lemeševićem. Upravo on potpisuje muziku, tekst i aranžman. Nedim Bašić

Zaista mi je čast što mi je Alen ukazao povjerenje da ovoj pjesmi dam svoj lični pečat – rekao je Nedim.

Za vizuelni identitet pjesme pobrinuli su se Alen Morris i Illia Mynka.

Moram priznati da sa takvim uživanjem pristupam snimanju spota. Krivci su za to super talentovani momci koji, evo već drugi put, nadmašuju sva moja očekivanja, a to su Alen Morris i Illia Mynka – otkrio je ovaj mladi i talentovani pjevač.

Spot je sniman na tri lokacije, a jedna od njih je bila u Clubu Mash u Sarajevu. Ostali kadrovi snimani su na obroncima Romanije. U spotu se pojavljuje i mladi model i glumica, Sumeja Arifović. Ona je bila dio i prvog singla, tako da vizuelno imamo nastavak priče i radnje prvog spota.

Trudim se da pjesme koje kasnije zovem svojima imaju simboliku ili poruku u sebi, jer u moć muzike smo se svi uvjerili. Tako i pjesma “Zauvijek” sigurno da neće ostaviti ravnodušnim slušaoce koji odvoje vrijeme da poslušaju tekst i muziku – dodaje Bašić.

Alen Morris osmislio je lokacije i scenario spota, a nadamo se da će gledaoci osjetiti bar djelić dobre atmosfere koja je vladala tokom snimanja. Singl “Zauvijek” poslušajte u nastavku. Nedim Bašić