Naslovi

Muzički uragan Ruže Efendić: Premijerno poslušajte „Ako se sretnemo“

Folk pjevačica Ruža Efendić konačno ima novi hit! Snimila je novu pjesmu koja nosi naziv „Ako se sretnemo“. Projekat „Zajedno“ iznjedrio je još jedan singl, te ujedinio izvođača, autora i izdavača.

„Da l’ zore bijele svanut će, za mene i za tebe…“ stihovi su kojima Ruža započinje svoj singl.

Ona je napravila pravo osvježenje kada je u pitanju melodija nove pjesme. „Ako se sretnemo“ je pjesma koja nije ni slična njenim ranijim izdanjima. Pjesma je spoj bosanskog i makendonskog melosa u etno maniru. Muziku potpisuje Arel Češljar, dok je aranžman radio zajedno sa Mehom Radoovićem. Tekst je pisao travnički kantautor Izo Husam. Ono što je zanimljivo jeste da je tekst pisan tematski za Ružu i njen period života kada je bila razdvojena od svog supruga. Upravo iz tog razloga ova numera nosi posebnu emociju!

Svjesni smo koliko nam ljubav znači. Život u dvoje zaista može biti savršen, posebno ako ljubav baziramo na neprolaznim vrlinama – iskrenosti i poštovanju. Kada se dvoje u ljubavi razdvoje zaista je teško i iziskuje mnogo truda. Međutim, nadati se nekome svaki dan i iščekivati ga ima svoju čar.

Sve ove emocije smo prikazali u novom spotu za pjesmu „Ako se sretnemo“. Veliko hvala ide gospodinu Sulejmenu Skenderagiću, sekretaru RKUD „Proleter“. Mlada ekipa pridružila nam se na setu, te se zahvaljujemo i Bekrija Edni, Muratović Nejli, Lekić Sari, Terović Almedinu, Turčalo Dini i Alečković Armanu. Svojim doprinosom dali su završni pečat spota za Ružinu novu pjesmu.

Singl „Ako se sretnemo“ poslušajte premijerno na našem muzičkom YouTube kanalu.

Efendić