Naslovi

Posljednja želja velike Marine Tucaković

Smrt Marine Tucaković odjeknula je medijima.

Moja majka je preminula. Hvala svima koji su slali dobre misli i koji su bili uz nas – rekao je Milan Radulović, sin Marine.

Podsjećamo, Marina je preminula jučer u 67. godini života, nakon duge i teške borbe sa rakom. Bila je veliko ime na muzičkoj sceni bivše Jugoslavije. Autorica je nekih od najvećih hitova, među kojima se izdvajaju: “Ti samo budi dovoljno daleko” – Generacija 5, “Stakleni hotel” – Divlje jagode, “Dodirni mi koljena” – Zana, “Pile moje” – Lepa Brena i brojnih drugih.

Lavovski se borila do posljednjeg dana u opakoj borbi u kojoj se našla. Kako se navodi, Marina je imala samo jednu želju prije nego što je preminula. Željela je da bude sahranjena pored svog sina Miloša na Novom groblju, a ne u Aleji zaslužnih građana.

Svoje posljednje dane, Marina je provela u KBC Dragiša Mipović, gdje je prebačena nakon što joj je u utorak, 14. septembra, pozlilo. Zbog svog ranijeg stanja, ali i borbe sa koronavirusom stavljena je na respirator. Legendarna Marina Tucaković otišla je na svoj vječni počinak.

Muzičke zvijezde posebno je pogodila ova vijest, te su se mnogi emotivno oprostili od Marine.