Naslovi

[PREMIJERA] Frtutma KIDS – “Moj tata i mama”

Edi i Una iz Frtutma KIDS-a premijerno predstavljaju pjesmu kojom će obradovati svoju najdražu publiku. Četvrta po redu numera benda nosi naziv „Moj tata i mama“ i otkrili su nam da je upravo ona njima najdraža!

Za ove mališane, pjesma ima poseban značaj budući da je tekst napisao jedan od najpoznatijih tekstopisaca. Riječ je o autoru velikih muzičkih hitova u regionu, gospodinu Namiku Tarabiću, koji nas je nažalost nedavno napustio. On je jedno od svojih posljednjih djela odlučio napisati za Edija i Unu Čengić. Njihov rad i razvoj pratio je od njihovih prvih koraka. Govorio je da je najveća životna sreća odrasti uz roditelje koji vole svoje dijete više od svega i koji će za njega napraviti sve na svijetu želeći mu najbolje. Upravo su to razlozi zašto je za bend Frtutma KIDS ova pjesma posebna čast i privilegija.

Ljudskost, toplina, iskrenost i nježnost ocrtali su karakter ovo velikog tekstopisca čije će pjesme ostati trajno muzičko bogatstvo. Muziku je napisao Edib Čengić, a sve je upakovano aranžmanom Arela Češljara i Mehe Radoovića.

Kadrovi iz video spota predstavljaju pravu porodičnu idilu. Spot je sniman na Spomeniku prirode – Vrelu Bosne, a ovu ugodnu atmosferu zabilježio je Anis Mujanović.

„Moj tata i mama“ je na našem kanalu!