Naslovi

CMC festival vratio publiku u Vodice!

CMC festival vratio publiku u Vodice

Više od 50 izvođača nastupilo na spektakularnoj pozornici. Prošli vikend Vodice je osvojio 13. CMC festival powered by Calzedonia koji se 12 godina zaredom održava u tom prekrasnom turističkom gradu na jadranskoj obali.

Više od 50 izvođača, muzičkih zvijezda koje su stigle iz cijele regije, prošlo je kroz spektakularnu festivalsku pozornicu.

Vjerujemo kako je ovo samo početak povratka koncertnih i festivalskih aktivnosti u Hrvatskoj i regiji.

Festival je otvoren 11.juna isplovljavanjem festivalskog broda koji je krstario šibenskim arhipelagom, a na njemu su predstavljena tri zanimljiva izdanja, trostruka festivalska CD kompilacija sa svim pjesmama koje su izvedene na CMC festivalu, zatim novi album popularnog pjevača Davora Borna “Kad zagrmi dalmatinska” te novi studijski album legendarne  pjevačice Nede Ukraden, “Jednom kada ovo prođe”.

Foto: Andrej Smolić
Foto: Andrej Smolić

Na brodu su bili prisutni organizatori festivala, predstavnici CMC televizije i Croatia Recordsa, izdavača svih ovih albuma, zatim predstavnici medija, kolege muzičari i prijatelji festivala.

Program se potom usidrio na vodičku rivu.

Foto: Andrej Smolić

Ovaj koncert ujedno je označio i povratak publike na CMC festival nakon prošlogodišnjeg televizijskog izdanja.

Foto: Andrej Smolić

Kako je program odmicao tako se sve više osjetilo da je publici ovaj festival jako nedostajao. Potom je na pozornicu došla hrvatska pop zvijezda Franka uz nastup energičnih plesačica, a u jednosatnom programu izvela je svoje najveće hitove da bi joj se na pozornici pridružila i posebna gošća Sara Jo.

Prva večer festivala završena je uz spektakularan nastup još jedne muzičke zvijezde, Lidije Bačić Lille. Da je u pitanju jedna od najpopularnijih hrvatskih pjevačica pokazala je i publika koja je iz sveg glasa pjevala njezine hitove.
CMC festival nastavljen je press konferencijom u Perla baru u hotelu Olympia Sky gdje je predstavljen prvi album sjajne multiinstrumentalistice Lane.S (“Avantura”), zatim novi album Klape Puntamika (“Sentimento”) te novi album legendarnog Željka Bebeka (“Mali oblak ljubavi”) koji je objavljen samo dan prije za Croatia Records, a na njemu se nalaze veliki hitovi “Sto sam dana pio”, “Dunavom”, “Učini me sretnim” i aktualni “Kupit ću nam sat”, ali i prvi duet sa sinom Zvonom Bebekom “Kakav otac, takav sin”.

Uz prisutnost brojnih kolega muzičara, medija i prijatelja festivala Lana.S oduševila je sve prisutne nastupom.

Ujedno, u sklopu press konferencije Hrvatska diskografska udruga i DMC televizija uručili su priznanja za Zabavni hit godine, a dobili su ih Klapa Rišpet (prvo mjesto) za pjesmu “Maka, maka”, Domenica (drugo mjesto) za pjesmu “Zovi” te Antonija Šola & Mario Roth (treće mjesto) za pjesmu “Cijena prave ljubavi”.
Velika festivalska pozornica ugostila je izvođače 50 festivalskih pjesama. Veći dio tih pjesama već je zavladao radijskim eterom, a svoje su live premijere doživjele upravo u Vodicama.

Ove godine na pozornicu CMC festivala, iz Bosne i Hercegovine, popeli su se Nikolina Vujić i Neno Murić.

Foto: Andrej Smolić
Foto: Andrej Smolić
Foto: Andrej Smolić

Na istoj sceni pojavili su se: Alka Vuica, Amir Kazić Leo, Colonia, Crvena jabuka feat. Bosanac na odmoru, Darko Domijan, Davor Borno, Dino Petrić, Dražen Zečić, Elio Pisak, Indira i Halid Bešlić, Ivan Zak, Ivana Kovač, Jasmin Stavros, Kim Verson, Klapa Puntamika, Klapa Šufit, Koktelsi, Kumovi, Lana.S,

Leteći odred, Lidija Bačić Lille & Žanamari, Luka Basi, Ljubavnici, Magazin, Marko Kutlić, Matíja, Mejaši ft. Crvena jabuka, Meri Andraković, Mia Dimšić, Mile Perkov, Neda Ukraden, Nina Donelli & Giuliano, Nina Petković, Noelle, Robert Čolina, Sandro Bastiančić, Tarapana band, Tri mušketira i prijatelji, Trio gušt feat. Tena, Učiteljice, Vladimir Kočiš Zec, Zaprešić Boys feat. Opća Opasnost, Zlatko Pejaković, Željko Bebek, Željko Krušlin Kruška & Latino te Žera i Valentin.

Program su oba dana izvrsno vodili već uhodani Dalibor Petko i Edina Pršić.
Časopis Story kao glavni medijski pokrovitelj na pozornici je dodijelio nagradu Hit festivala 2021. koja je po odabiru čitatelja pripala pjesmi “Srce hrvatsko” Tri mušketira i prijatelja. Nagradu je uručila Emina Basara, glavna urednica Storyja. Medijski pokrovitelj, Festivalski radio – Radio Ritam i udruga Jadranskih radija odabrali su najbolju pjesmu 2021. godine, a to je “Kupit ću nam sat” Željka Bebeka.

Nagradu je uručila voditeljica marketinga Radio Ritma Ankica Arbutina. Mia je dobila nagradu CMC televizije za hit festivala, odnosno najemitiranija festivalska pjesma 2020. godine je “Sretan put”, a nagradu je uručio Mario Kovač, direktor CMC festivala.
Završeno je 13. izdanje CMC festivala. Vodice su još jednom bile sjajan domaćin brojnim izvođačima, ali i publici koja je uz izvođače zaslužna za popularnost ovog festivala. Zahvaljujemo svim sponzorima, medijskim pokroviteljima i svima onima koji su na bilo koji način doprinijeli održavanju ovogodišnjeg festivala, a koji je realiziran uz pridržavanje svih epidemioloških mjera. Vidimo se dogodine ponovno u Vodicama!

Pratite nas Hayat production