Naslovi

Dino Memić zapalio publiku u Ulcinju na Albanskom festivalu video klipova

Albanski festival video klipova (albanski: Netet e Klipit Shqiptar) je albanska muzička nagrada koja odaje počast najboljim albanskim muzičkim spotovima. Noći albanskog klipa jedini je festival albanske “slike” koji datira iz 2002. godine. Dino Memić

Festival se godinama održavao i organizirao u Tirani, a od prošle godine izmješten je u Ulcinj. Na ovom festivalu takmiče se mnogi umjetnici i produkcijske kuće iz ove oblasti.  Takmičari dolaze iz Albanije, Kosova, Makedonije i Malija. Svi oni ovo takmičenje čine veoma zanimljivim.

S obzirom na dugogodisnju tradiciju festivala, koji se organizira na vrlo visokom i profesionalnom nivou, kao takav ima veliki značaj, te se emituje se na svim glavnim albanskim TV kućama širom Balkana.

Učešće na ovom festivalu uzeo je i Dino Memić. Pozvan je od strane organizatora kao specijalni gost iz Bosne i Hercegovine,  te je svojim nastupom sa pjesmom “Oni ne znaju” izazvao sjajne ovacije i gromoglasan aplauz.

Bilo je izuzetno lijepo iskustvo učestvovati na jednom ovakvom festivalu. Zaista sam iznenađen organizacijom koja je na svjetskom nivou. Pozvan sam da kao specijalni gost otpjevam svoju pjesmu. Otpjevao sam “Oni ne znaju”. Uvjerio sam se da oni stvarno ne znaju koliko mi znamo i možemo.  Nije skromno reći da ih je pjesma oduševila.   Mislim da sam svojim učešćem otvorio vrata jednog prestižnog festivala na kojem će se u narednim godinama pojavljivati naši izvođači.  Ovo je prilika da prezentiramo svoj rad izvan granica BiH, proširimo saradnju sa, mogu slobodno reći, vrhunskim profesionalcima što se tiče muzike s ovih prostora – kazao je Dino Memić.

Komentariši