Naslovi

HALID MUSLIMOVIĆ: Znam ko mi je srušio kuću i kada

Pjevač Halid Muslimović u velikoj ispovijesti otkrio je pojedinosti iz svog odrastanja koje su mu znatno uticale na dalji tok života.

Progovorio je o temi koja ga muči dugi niz godina, a zbog koje se njegov život dosta promijenio. Pomenuo je ratne godine na teritoriji nekadašnje zajedničke države:

Najteže godine su kada čovjek nekog izgubi, ja sam recimo izgubio oca, pa onda i majku prije desetak godina. Godine su teške i ne volim puno da pričam o njima, te ratne godine na teritoriji Jugoslavije, to su mnogo teške godine… Ne meni, nego svima, to je bilo teško – priča pjevač u jednoj emisiji.

On je otkrio i šta je izgubio za vrijeme rata.

Jedini koji je izgubio u ratu je Halid Muslimović. Ja sam jedini koji je izgubio kuću i objekat koji je trebalo da otvorim ‘92. godine. Neki su i dobro prošli, ako se uopšte može dobro proći u ratu – dodaje on.

Izgubio sam svoj put, možda i najbolje godine svog života, jer sam ja tih godina bio u vrhu popularnosti. Mnogo težak period, period loših ljudi. Meni je kuća srušena pred sam kraj rata, ja znam ko mi je srušio kuću, znam i kad, nećemo o tome… Cijeli grad zna ko mi je srušio kuću bez ikakvog povoda – ispričao je Halid.

Voditelj je upitao Halida da li je to neko iz svijeta politike.

Pa nije svijet politike… Svijet politike je bio na vrhu, a budale su šarale okolo i oni koji su to izvršavali. Uglavnom, kad sam došao svojoj kući, bila je samo livada, ništa drugo.

Izvor: (Express/Republika)

Komentariši