Naslovi

Koncert “Sevdah i Klasika” – Dženana i Dženana

Publika je sinoć imala priliku da uživa u koncertu “Sevdah i Klasika”. U Bosanskom kulturnom centru KS nastupile su Dženana Huseinagić sopranistica i Dženana Šehanović Sarajlić pijanistica. Predstavile su svoj album prvijenac.

Promotori na koncertu bili su prof. dr. Sanjin Kodrić, prof. Dževad Šabanović i g. Nedžad Salković. Uz šarolik repertoar ove mlade dame predstavile su sevdalinku na svoj način. Bio je to spoj sevdaha i klasike, koji nije često viđen na našim prostorima. Moderator same promocije bio je glumac Irfan Kasumović.

Publika se zaželjela čuti kvalitetnih zvukova, te je odziv publike bio i više nego očekivan.

Sinoć, na promociji albuma “Sevdah i klasika” u izdanju Hayat produkcije moja draga Dženana Šehanović Sarajlić i ja smo se osjećale predivo. Podršku su nam osim Preporoda (uvaženi prof. dr. Sanjin Kodrić) pružile i ministrice Naida Hota Muminović (ministrica obrazovanja), Ivana Prvulović (ministrica za rad, socijalnu politiku i raseljena lica), te ministar Samir Avdić (ministar kulture i sporta).Divno je vidjeti kako ministri Kantona Sarajevo ovako značajan projekt sljubljivanja sevdaha i klasike svojim prisustvom podržavaju i uveličavaju – napisala je Dženana Huseinagić na svom Facebook profilu.

Uslijedili su brojni komentari podrške, a kako je tekla sama promocija uskoro ćete imati priliku da pogledate u HP Showu.

Komentariši