Naslovi

CMC festival u Vodicama: Neno Murić i Nikolina Vujić

Hrvatski festival domaće muzike, CMC Festival u Vodicama, ove godine bit će održan uz poštovanje epidemioloških mjera. Napokon se vraćamo na pozornice! Ovogodišnji festival održat će se 11. i 12. juna. Nastupat će više od 50 izvođača. Mnogi su očito jedva dočekali nova koncertna druženja, jer je takmičenje prikupilo najviše prijava do sada!

Oba dana festivala očekuju nas koncerti velikih muzičkih zvijezda. Ispred Hayat Produkcije, na festivalu će se naći dva vrhunska umjetnika.

Riječ je o Neni Muriću koji će se publici predstaviti svojim novim singlom „Biću tvoja sjena“. Ove stihove pisao je kada je bio inspirisan svojim trenutnim stanjem zaljubljenosti. Ovi Nenini ljubavni stihovi inspirišu i nas kao slušaoce da odgonetnemo smisao tog umjetničkog stvaranja. Da je pjesma već pokupila simpatije publike govore njihove reakcije i pregledi. Ova iznimna interpetacija, sigurni smo, osvojit će i srca publike u Vodicama.

CMC festival upotpunit će i naša Nikolina Vujić. Iako je dugi niz godina nastupala u sklopu sastava Jazz Guerilla, svoju karijeru je podigla za stepenicu više. Nedavno je pod okriljem izdavačke kuće Hayat Production iznjedrila svoju prvu numeru „Tišina“. Međutim, ona nije ta kojom će se predstaviti publici u Vodicama. Za njih je pripremila nešto sasvim novo i što do sada niste imali priliku da čujete. O čemu je riječ, otkrit će nam Nikolina ubrzo!

CMC festival i ove godine očekuje veliki broj posjetitelja. Organizatorima svakako na prvom mjestu jeste sigurnost svih učesnika. Shodno tome, pratit će se epidemiološka situacija, te u skladu s tim donositi odluke. O svim detaljima javnost će biti pravovremeno upoznata. Uskoro otkrivamo i takmičarski progam!

Komentariši