Naslovi

Hor „Preporod“ predstavlja novi album duhovne muzike „Bošnjak“

Članovi Hora Preporod

Hor duhovne muzike „Preporod“ Ilijaš osnovan je 2004. godine. Pored brojnih nastupa na islamskim manifestacijama u Bosni i Hercegovini, BZK „Preporod“ već 12 godina zaredom oranizuje koncert duhovne muzike pod nazivom „Večer najljepših ilahija“ u Ilijašu. Pored toga, članovi hora „Preporod“ učešće su uzeli i na koncertima „Pod zastavom Muhammeda“, „Selam ya Resulallah“, “Moj ummete”, i drugim. Hor ukupno broji 20 aktivnih članova, od toga je 14 djevojaka i 8 muških članova.

U susret ramazanu poklonili su publici svoj novi album „Bošnjak“. Snimanje su započeli još 2019. godine, na kom su vrijedno radili. Cilj projekta je promocija kulturnog i vjerskog sadržaja, ali i afirmacija mladih ljudi koji su glavni akteri i nosioci projekta.

Izazov je bio da snimimo spotove sa ljepotama naše Bosne i Hercegovine. Spotovi su snimani na obroncima planine Bješanice, na Tabiji iznad Sarajeva, u Mostaru, Varešu, Ilijašu i Brezi – kazao nam je predsjednik BZK “Preporod” Ilijaš, Adis Duraković.

Album „Bošnjak“ sadrži 6 novih numera. Za tri numere upriličen je i adekvatan vizuelni identitet. Cideoprodukciju spotova potpisuje agencija „Media Control“ također iz Ilijaša. Za aranžman i master zaduženi su vrhunski umjetnici Halid Hajduković i Eldin Huseinbegović.

Cijeli album potpuno je osvježenje. Izabrali su najbolji trenutak za njegovu objavu. U susret Ramazanu, hor duhovne muzike „Preporod“ Ilijaš obradovao je sve sljedbenike njihovog rada i djela.

Cijeli album možete poslušati na muzičkom YouTube kanalu Hayat Produkcije.

Poročitajte više: Burhan Šaban o svom novom singlu “Satima, minutima”

Komentariši