Naslovi

Severina: Istinita priča iza hita “Prijateljice”

Severina na snimanju spota

Severina je stvorila hit koji su mnoge drugarice uz radost pjevale. Međutim, skoro niko ne zna da se iza ovih stihova krije tragična priča.

Severina je 1998. godine otpjevala singl koju mnogi i dan-danas slušaju. Riječ je o singlu koji nosi naziv “Prijateljice”. Ipak, skoro niko ne zna da se iza ovih stihova krije tragična priča. Pjevačica je jednom prilikom otkrila da je pjesmu posvetila svojoj drugarici Marici koja je tragično nastradala.

Pjesmu “Prijateljice” napisala sam za moju drugaricu i trebalo je da se pjesma zove drugačije. Moja prijateljica se zvala Marica i trebalo je da se zove “Marice, moja prijateljice”, jer je to bila moja školska drugarica koja je, nažalost, poginula. Ali nisam mogla tada zbog njenih roditelja, a drugovi iz razreda su mi rekli da moram kad tad da snimim pjesmu o njoj. Drago mi je da se ta pjesma pjeva, ona je bila prelijepa, imala je prelijepe zelene oči i ponekad su nas miješali, a meni je bilo drago jer je zaista bila prelijepa – ispričala je pjevačica u jednom od intervjua.

Pročitajte više: Severina i Igor obrisali posljednje zajedničke fotografije

Komentariši