Naslovi

Pank Flojd i singl „Ono kao ljubav“

Pank Flojd sarajevski je bend osnovan krajem 2016. godine. Cilj im je bio da vrate stari osjećaj za pankom koji polako izumire u našem gradu. Ekipa benda kaže da inspiraciju crpe u sarajevskom duhu i energiji grada.

Iako su se članovi benda, od osnivanja pa do danas, izmjenili, današnji sastav drži bend na čvrstim nogama. Svoj najzapaženiji nastup imali su kao predgrupa Zabranjenom pušenju na novogodišnjem koncertu ispred Vječne vatre u Sarajevu.

Posljednji projekat na kojem su radili jeste singl „Ono kao ljubav“. Muziku i tekst potpisuje Kemal Lihić, a u kreiranju su mu pomogli Damir Bajrami, te Aleksandar Ilić. Na aranžmanu je radilo više ljudi, poput Jasmina Efendića, Emira Lihića i Gordana Dizdarevića Grka.

Pjesma je snimana u Studiju G, a back vokale otpjevala je Sara Čejvan iz sarajevskog benda Umbra.

Pjesma je popraćena i zanimljivim video spotom u kojem se pojavljuje i „Civilna zaštita“ koja tjera članove benda s bine.

Spot je urađen dosta drukčije nego što je zamišljen, ali zbog situacije koja nas je sve pogodila, morali su čekati mišljenje Ministarstva zdravstva, ali njihovo mišljenje nikad nisu dobili. Tako da smo se odlučili za ovu varijantu koja, sudeći prema prvim reakcijama publike, prolazi veoma dobro. Pjesma govori o ljubavi između gitariste i njegove najveće simpatije tokom čitavog spota – poručili su Flojdovci.

Singl poslušajte u nastavku, na muzičkom YouTube kanalu Hayat Produkcije.

Komentariši