Naslovi

Semir Cerić Koke ima novu profesiju: Mogao bi postati bosanski Jamie Oliver

Semir Cerić Koke već godinama nosi epitet jednog od naših najboljih pjevača narodne muzike. Teško je zamisliti svadbu, rođendan ili neku drugu proslavu bez njegovih hitova “Aida”, “Dozvola za ljubav”, “Glumica”, “Kafanica laganica”, “Treba vremena”, “Gitara” i mnogih drugih.

Osim za mikrofonom, Koke je vješt i u kuhinji, te važi za najboljeg kuhara među pjevačima. On će uskoro na svom YouTube kanalu osim novih pjesama publici pokazati i svoje kulinarske vještine.

Znanje treba prenositi drugima. Decenijama sam putovao i skupljao različite recepte, a sada je došlo vrijeme da to prenesem i drugima. Uskoro krećem sa objavljivanjem videa sa jelima koja su spremljena po receptima Ala Koke. Neka ljubitelji dobre hrane ništa ne brinu. Naći će se za svakog ponešto. Putovao sam širom svijeta, upoznao razne kulture i njihove kuhinje i specijalitete, tako da će biti i italijanskih, meksičkih, kineskih, ali i drugih jela. Naravno, neću zaboraviti našu bosansku kuhinju o kojoj se priča širom svijeta. Otkrit ću kako pravim burek, sarmu, sitni ćevap… Dugo sam imao i svoju konobu i restoran, tako da bih mogao postati pravi bosanski Jamie Oliver – kaže Semir Cerić Koke.

Kuhinja je njegova velika ljubav, ali, kako kaže, muzika će i dalje biti na prvom mjestu.

Čovjek se najviše obraduje dobroj klopi, ali i kvalitetnoj pjesmi. Ja ljudima ispunjavam obje te želje. Posljednja pjesma “Jednom se mora krenuti” našla je put do publike. Potpisuje je tandem Armin Šaković i Amil Lojo. Moj Arma zna moju dušu i najbolje me pogodi pjesmom. Znamo se već decenijama i odlično sarađujemo. Nekada se ne slažemo i suprotstavimo mišljenja, ali i to je dobro jer pjesme ispadnu još bolje. Armin je pisao i tekst za moju narednu pjesmu, dok ja potpisujem muziku – zaključio je.

IZVOR: hayat.ba

Komentariši