Naslovi

Ovaj mjesec slavila bi svoj rođendan: Donna Ares će živjeti vječno

Azra Kolaković poznatija kao Donna Ares, ovaj mjesec slavila bi svoj 44. rođendan. Bila je bosanskohercegovačka pjevačica rođena u Bihaću. Muzikom se počela baviti još kao dijete, kako to uvijek i biva sa onima koji imaju urođeni talenat. Donna potiče iz muzičke porodice; majka joj je svirala klavir, a otac je bio gitarista.

Svoje nastupe započinje na dječijim festivalima muzike. U lokalnim diskotekama kao pjevačica započinje svoju karijeru sa 14 godina u sastavu rock benda „Camino Verde“. Donna je izrazito talentovana bila, te je sa 16 godina napisala svoje prve tekstove i snimila svoju prvu pjesmu.

Pod umjetničkim imenom prvi put nastupala je 1997. godine na hrvatskom izboru za pjesmu Eurovizije. Aktivnu muzičku karijeru imala je skoro 20 godina, od 1997. do 2016. godine. U svom muzičkom usponu zaustavila je bolest sa kojom se Donna borila kao lavica.

Donna je tokom svoje karijere bila atraktivna pjevačica i kantautorica, a za vrijeme bolesti postala je simbol ženske borbe za život i inspiracija mnogim ljudima koji prolaze isti užas. Iako je Donna Ares većem dijelu javnosti bila poznata po narodnjačkoj muzici, ona nije bila samo to! Svoj talenat je prenosila u tekstove i aranžmane, a s njom su rado sarađivale najveće zvijezde u Bosni i Hercegovini.

Donna se odlučila boriti do zadnje kapi krvi. Ona je ustrajala u svojoj nakani da ozdravi i uživa u životu. Mnoge žene priznaju da su od nje dobile najveće životne lekcije. Vijest o njenoj smrti mnogo je ostavila bez teksta, a dobra duša poput njene živjet će vječno.

Idi, idi moja vilo dok se srce nije prevarilo.

Komentariši