Naslovi

Mojih 10: Memnun Muzaferija

Visočanina Memnuna Muzaferiju zavoljeli smo još u devetoj sezoni popularnog muzičkog show-a „Zvijezda možeš biti ti“. Ovaj odlični pjevač sve vrijeme bio je jedan od glavnih favorita i u konačnici odnio zasluženo prvo mjesto. Memnun Muzaferija čvrsto stoji na svojim nogama i gradi kvalitetnu muzičku karijeru. Danas vam otkriva svoje favorite.

Film „Kod amiđe Idriza“

Izabrao bih ovaj film kao omiljeni jer zaista oslikava duh jedne bosanske porodice u svakom pogledu. Svako ko pogleda ovaj film, može osjetiti ono što rijetko igdje može. Doživljaj je poseban.

Serija „Elementary, Sherlock i Watson“

Sjajna serija! Uživam dok je gledam jer tek onda vidim koliko ustvari ne zapažam male stvari koje su itekako važne u životu, a onda se sjetim da su sitnice ono što nas osvaja. Kroz ovu seriju, trud za zapažanjem istih postaje svakodnevnica.

Knjiga

Nemam baš omiljenu knjigu. Više njih nosi jake poruke koje bih najradije spojio u jednu s bezvremenskom i jakom porukom.

Muzika

Ne bih izdvojio samo jedan žanr i nisam orijentisan isključivo prema određenom žanru. Volim poslušati sve iz raznih oblasti, pa imati spoznaju o svim stilovima. Mislim da je to bitno za svakoga. Sevdah bi ipak izdvojio kao nešto posebno, što uvijek volim da slušam. Daleko od toga da podržavam sve stilove, ali smatram da od svakog ponešto može da se nauči ili barem izdvoji pouka.

Događaj

Mnogo je bitnih događaja koji su obilježili moj život ili uticali na njegov tok. Ponajviše bih izdvojio dan kada smo se moja supruga i ja vjenčali. U muzičkom smislu to bi bila pobjeda na zabavno-muzičkom takmičenju „Zvijezda možeš biti ti“ u 9. sezoni. To je ostavilo dubok trag na moj život i jako sam sretan na pomen ovih događaja.

Memnun i Nejla Muzaferija

Proizvod „Liline borove iglice“

Kao omiljeni proizvod izdvojio bih sirup od borovih iglica koji tetka Lila pravi na jedan poseban način. Više puta je djelovanje istog bilo jako brzo i efikasno, pogotovo kada su u pitanju bolovi i smetnje u grlu. Mislim da nam je ovaj proizvod svima potreban.

Javna ličnost  Zdravko Čolić

Gledao sam mnogo emisija u kojima je Zdravko Čolić bio gost i njegov jako odmjeren stav je nešto što sam uvijek stavljao u prvi plan. Uspješan još od školskih dana, pa do blistave karijere i porodice, ali opet bez nepotrebnih mrlja kada je u pitanju bilo koji segment života i karijere. Uvijek pozitivan, nasmijan i to je nešto što treba da krasi svakoga pogotovo u javnom životu. Zaista jedan uzor od čovjeka!

Citat

“…Ipak imade nešto što nije prolazno, što ne može ni puki slučaj, ni najljući neprijatelj uništiti, a to su umotvorine koje mi zovemo literaturom. U tome carstvu ni sila, ni slučaj, ni zub vremena ne može pomračiti umne stečevine naroda koje je privrijedio kad je pobijedio varvarstvo i neznanje…”

Safvet-beg Bašagić, 1912.godine

Jelo 

Zaista nisam uopšte izbirljiv kada je u pitanju hrana i teško mi je da izdvojim neko jelo kao posebno. Ali evo, da ovo ipak bude „mojih 10“ izdvojit ću piletinu sa umakom od šampinjona koju moja supruga odlično spremi i to je ono što mi prvo na um padne kada je riječ o jelima.

Piće

Piće je naravno voda! Praktikujem mnogo da pijem vode iz već svima pozantih razloga o pozitivnom dejstvu vode na naše tijelo.

Komentariši