Naslovi

Mojih 10: Dino Memić

Mladi Mostarac Dino Memić brzo je došao u žižu interesovanja i započeo graditi svoju ozbiljnu muzičku karijeru. Iako je mlad ušao u svijet odraslih, Dino je postigao dosta toga, a danas će vam otkriti „svojih 10“.

1. Film

Moj omiljeni domaći film je „Gori vatra“, a strani „The Revenant“ . „Gori vatra“ mi je stvarno fantastičan film i drag mi je zato što ga pamtim od najranijeg djetinjstva. samo što ga tada nisam mogao u potpunosti razumjeti. O „Revenantu“ je suvišno govoriti, o njemu je sve već rečeno.

2. Serija

„Bitange i princeze“ je serija koju sam u zadnjih 10 godina, od prve do posljednje epizode, pregledao najmanje 30 puta (P.S. znam sve replike napamet) i Chernobyl koji me osvojio produkcijom, pričom i radonjom. Smatram da je ovaj broj epizoda premal za ovakvu priču.

Ekipa iz serije “Bitange i princeze”

3. Knjiga  Rat i mir – Lav Nikolajevič Tolstoj

„Rat i Mir“ bi izabrao kao omiljenu knjigu zato sšo je klasik svjetske književnosti. Upravo zato mi je uvijek zanimljiva za pročitati. Moje tople preporuke.

4. Muzika  

Volim svu dobru muziku, bez ikakvih podjela. Pri tome, mislim na bilo kakvu geografsku, društvenu, jezičku i žanrovsku podjelu.

5. Događaj 

Budući da sam ja Mostarac, ja ću reći „Skokovi sa Starog mosta“. Mislim da nemam razloga objašnjavati ovu stavku, očito je. (smijeh)

6. Javna ličnost  

Ovo definitivno nije mojih 10, ali neka to budu Zlatan Ibrahimović, Novak Đoković i Wladimir Klitschko. Nisam htio uzimati u obzir ljude iz muzičkog svijeta, jer su moji uzori već, manje-više poznati. Izabrao sam ovu trojicu jer sam veliki ljubitelj i simpatizer sporta, pogotovo ova tri. Za mene su oni najbolji reprezenteri svojih sportova. Sve ih odlikuje karakter, upornost, vrhunski kvalitet, istrajnost i drug „rok trajanja“.

Zlatan Ibrahimović

7.  Proizvod  Harmonika

Definitivno je to harmonika. Već 15 godina je uzm mene i uvijek mi je tu pri ruci, za moju raju i onako za dušu.  

8.  Citat   „Drag mi je Platon, ali mi je istina draža“ Aristotel

Ovaj sam citat čuo i zapamtio od svog profesora filozofije u srednjoj školi, jer me filozofija dosta zanima. Smatram da se tu svodi sva bit školovanja – razvoj i poticanje na kritičko mišljenje, preispitivanje svih informacija i onoga što nam se prezentuje u ovom moru laži i neistina.

9.  Jelo  Janjetina

Bez puno objašnjenja i sa tri znaka uzvika reći ću: JANJETINA!!!

10. Piće  Coca – cola

Odabrao sam omiljeno piće, da mi se slaže uz omiljeno jelo. Coca – cola mi dobro „legne“ poslije janjetine. (smijeh)

Komentariši