Naslovi

Hanka Paldum: Svaku večer molila sam dragog Boga da mi majku dovede u san

HANKA PALDUM - Oprostila se od kolege Marinka Rokvića

Hanka Paldum svaki put kada priča o pjesmi “Mojoj majci”, govori to kroz iskrene emocije. Često kaže da joj je ta pjesma najbliža, da je dio nje.

Kada je moja rahmetli majka preselila, nakon godinu sam odlučila da uradim novi album, a u to vrijeme se pojavila pjesma “Kopriva” od Al’ Dina, zaljubila sam se u tu pjesmu, budila mi je osjećaje na to neko vrijeme i stanje i život koji smo živjeli i živimo. Nazvala sam ga i rekla da mi napravi nešto poput te pjesme, ali da bude kao ilahija, nešto što će ostati iza nas oboje. Ja sam svako veče po odlasku moje majke molila dragog Boga da mi je dovede u san, da razgovaram s njom, da mi pokuša dati neki svajet. Al’ Dino je napisao pjesmu i poslao mi, preslušala sam je i osjetila da razgovaram sa svojom majkom. Kako objasniti ljudima i ispričati priču dok je sam ne doživi i iznese iskreno tu ljepotu duša naših, bez obzira da li je tuga ili bol ili sreća i radost, sve je to stanje duše, nešto što je božansko u nama – pričala je ranije Paldum.

Hanka Paldum u rodnom mjestu majke Pembe

Diva naše estrade ovih dana posjetila je Zarbovinu, selo u kojem je rođena njena majka.

Uz fotografiju, Haldum je na Facebooku napisala: “Zavičaj gdje je rođena moja rahmetli majka Pemba, selo Zarbovina”, a uslijedila je lavina komentara budući da svi znaju koliko je Hanka bila vezana za svoju majku. Svaki gubitak zaista jeste težak, ali gubitak roditelja je najteži, koliko god godina imali u tom trenutku.

Komentariši