Naslovi

Novi album dRUMELODY

Osim što je ova godine bila specifična, za dRUMELOY je bila dinamične i kreativna, ispunjena radom na novom albumu. FREEDOM OF IMAGINATION je naziv novog albuma dRUMELODY, elektronske muzike, a izdavač albuma za Bosnu i Hercegovinu je Sarajevo disk.

Novi album, pored muzike donosi i zanimljivu video atmosferu, video live snimljen u šumi, a koji možete kontinuirano gledati dok slušate cijeli album. Muzika na novom albumu nastala je inspirisana slobodom stvaranja melodijskih ritmova koji osjećaje slušaoca čine slobodnim. Ritam živi u svemu oko nas i u nama, sve imam svoj ritam, ponavljanje određenih pojava u pravilnim vremenskim razmacima. Takva je i muzika, priroda, ljudi koji se kreću, plešu, rade, stvaraju, spavaju.  Muzika na ovom albumu ne ograničava maštu i mogućnost stvaranja vlastitog ritma, svijeta onakvog kakav svako za sebe želi.

Elektronska plesna muzika je ove godine prilično utjecala na slušaoce širom svijeta, inkorporirana u razne žanrove i pod žanrove. Jedan od najvećih pomagača u porastu slušanja elektronske muzike je svakako YouTube, sa povećanjem od 60% pregleda na pametnim telefonima, 77% na televizorima i 175% na svim konzolama video igara.

Distribucija albuma FREEDO IMAGINATION prilagođena je trendovima i rezultatima istraživanja porasta navike slušanja muzike, koji sa sobom nose digitalne platforme, kao što je povećan audio streaming i navike gledanja videa dužih formi.

U nedostatku muzičkih događaja, dRUMELODY u proteklom periodu svoju publiku je okupljao online uz live streaming performanse. Sa nestrpljenjem očekuje mogućnost nastupa na festivalima, klubovima i live kontaktima sa publikom, a do tada uživajte u novom albumu.

Komentariši