Naslovi

NesKoH objavio autobiografsko djelo “Putnik”

Često čujemo pitanje “Odakle si?”, što traži našu povezanost sa zemljom u kojoj smo rođeni i koju smatramo svojom domovinom. Upravo je to bh. pop-rock pjevač i kantautor NesKoH iskoristio kao inspiraciju za svoje novo autobiografsko djelo “Putnik”.

Pjesma je nastala zbog pitanja koje sam u svom životu prečesto čuo “Odakle si, ko si i šta si?”. Odakle sam, to vrlo dobro znam, ali ko sam i šta sam, još ni dan-danas ne znam. Danas sebe smatram Evropljaninom i mislim da je to veliko bogatstvo. Upoznao sam mnoge načine života, mnoge ljude različitih nacija i različitih razmišljanja, rekao je NesKoH za hayatproduction.ba.

Traganjem za odgovorima u životu spoznamo samoga sebe. Vremenom shvatite da je jedini dom tamo gdje vas očekuju iskreni osmijesi i iskrena ljubav vaših najbližih. Kada imate ljubav oko sebe, prebivalište postaje samo dekoracija pozorišne predstave.

U novoj numeri “Putnik” prisutan je nemir u tekstu, spotu i samoj muzici. Pjesma nema tipičnu strukturu. Posmatrajući ovu melodiju s drugačije tačke gledišta, NesKoH je zaključio da ova numera treba biti haotična, kao što je i život kao jedno putovanje morem s bezbroj talasa. Sve je neizvjesno, nestabilo, pozitivno i negativno. Muzika ovog singla namjenski je kompleksna, puna detalja i kontrasta.

Uvijek sam bio osoba koja je tražila i prihvatala nove izazove. Zadatak su mi bili novi ciljevi, nova otkrivanja, susreti i uspjesi. Jacques Brel je nekad tačno rekao “Biti glup je biti lijen”, i ta rečenica me već dugo prati i plaši. Upravo ova pjesma otkriva mnogo toga o meni i šta sam do sada o sebi otkrio. Možda je ipak lakše ljudima koji misle da su sebe pronašli i uopće ne pokreću ovaj dugoročni i mukotrpni proces, ali moja potraga još nije završena, zaključuje ovaj talentovani muzičar.

Svako ko posluša ovu numeru doživjet će je na svoj način, jer svako ima drugačiju putanju po kojoj se kreće kroz život.

Komentariši